Skip to content

Te koop: woonhuis Uilenhoeve 17 1462 JR Middenbeemster

Verkocht

€ 695.000,- k.k.

  1. Home>
  2. Woningen>
  3. koop Middenbeemster Uilenhoeve 17

Bij ons in de Beemster is het begrip “Hoeve” niet onbekend, want wij worden omgeven met hetgeen wat wij associëren met die benaming (een statige boerderij, op een perceel met aanzienlijk formaat).
Een beeld wat absoluut raakvlakken heeft met dit object. Daarentegen ruilen wij de boerderij in, voor een vrijstaand herenhuis met een Beemsterse twist, het weiland voor een idyllische tuin rondom de villa en de modder voor vloerverwarming.
Hoeve klinkt wat historisch…hoewel het object zelf relatief jong is (1998), wordt het wel degelijk omgeven door historie.
In het verlengde van de tuin treft u namelijk een beschermde boomgaard, behorend bij het naastgelegen Agrarisch Museum Westerhem. Daarnaast heeft u vanaf het zonnige dakterras aan de achterzijde van de woning zicht op de polder.
Een object met allure, zowel binnen als buitenshuis. Bij het betreden van de woning, bevindt u zich in de royale hal met doorgang naar de studeerkamer, toilet, keuken en woonkamer. De woonkamer met zonnige, zuidelijk gerichte serre is in tegenstelling tot de overige ruimtes niet voorzien van vloerverwarming. Hier treft u een massieve Canadees esdoornhouten vloer.
De serre is voorzien van een handige schuifpui, die u toegang verschaft tot de zij-tuin. Hier treft u de gezamenlijke P.A.P.-grens. In tegenstelling tot “Hoeve” een onbekend begrip. In dit geval bestaat de erfgrens namelijk uit fruitbomen, te weten: Peren, Appels en Pruimen.
Terug in de woonkamer wordt u omringd door natuurlijke lichtval, wat zich voortzet in de woon-eetkeuken, te bereiken door middel van de openslaande deuren. Hier treffen wij wederom een schuifpui, ditmaal naar de paradijselijke achtertuin.
De keuken is voorzien van een fraai spoeleiland en diverse inbouwapparatuur, heeft een doorgang naar de bijkeuken, die op zijn beurt een doorgang heeft naar de garage. Ideaal voor het “boodschappenloopje”.
Zoals eerder benoemd is er vloerverwarming aanwezig op de begane grond, maar bij deze villa treffen wij het tevens in de badkamer, gelegen op de eerste verdieping. Op deze verdieping treft u onder andere een tweetal slaapkamers. Van origine waren er drie slaapkamers aanwezig op deze verdieping, maar door de samenvoeging van twee kamers, is een uiterst royale masterbedroom ontstaan, met openslaande deuren naar het dakterras. De kamer is desgewenst gemakkelijk te verdelen in twee kamers, gezien beide deuropeningen nog aanwezig zijn.
Het dakterras is tevens middels de overloop te bereiken, wederom door openslaande deuren.
Op de tweede verdieping treffen wij een fijne voorzolder, thans in gebruik als bergruimte en een derde slaapkamer.
Een onmiskenbaar “plaatje” met een prachtige ligging binnen het dorp, met alle voorzieningen op loopafstand.

  • 186 m2
  • 575 m2
  • 4

Kenmerken Uilenhoeve 17

Overdracht

Koopprijs€ 695.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte575 m2
Woonoppervlakte186 m2
Inhoud678 m3

Bouw

SoortVilla
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1998
Dak typeSchilddak
IsolatievormenVolledig geïsoleerd
EnergielabelB

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers7
Aantal slaapkamers4
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Uilenhoeve 17

Marktcijfers van Beemster

Gemiddelde verkoopprijs in Beemster

Landelijk gemiddelde: € 284.108,-

Gemiddelde vraagprijs in Beemster

Landelijk gemiddelde: € 306.808,-

Gemiddelde verkooptijd in Beemster

Landelijk gemiddelde: 24

Gemiddeld aangeboden in Beemster

Landelijk gemiddelde: 5824

Gemiddeld aantal verkocht in Beemster

Landelijk gemiddelde: 8759

Gemiddelde prijs/m2 in Beemster

Landelijk gemiddelde: 2.508

Vergelijkbaar woningaanbod