Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Botterlaan 45 1503 JX Zaandam

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 525.000,- k.k.

Ja! Als je op zoek bent naar een woning met ruimte, dan is dit jouw nieuwe (t)huis! Aan de brede Botterlaan, met groen voor de deur, staat dit ruimtewonder met vijf slaapkamers, een moderne badkamer, twee toiletruimtes, open keuken van groot formaat en een speels ingedeelde woonkamer. Dit is echt zo’n huis voor een gezin, waar kinderen ruimte hebben om te spelen en waar op hun kamer ook plek is voor een bureau. Ook als je zelf regelmatig vanuit huis werkt, dan is dit echt een fijn huis.

Waar staat deze woning? In het Hoornseveld! Het Stadspark is maar een paar minuten lopen en het ziekenhuis is op fietsafstand, wat erg handig is als het Zaans Medisch Centrum je werkgever is. Basis- en middelbaar onderwijs zijn in de nabijheid, net als kinderopvang en een Albert Heijn XL. Ook zijn er enkele andere winkels, een bowlingcentrum, zwembad en een bushalte in de buurt. Wil je naar het centrum van Zaandam, dan stap je op de fiets of ga je met het ov. De ligging ten opzichte van de A7, A8 en Ring A10 is prima. Zo is het maar 7,5 kilometer met de auto naar de Ring A10 en, we hebben het nagekeken, 12,5 kilometer met de fiets naar de Dam in Amsterdam. Lekker met de pont over het IJ!

Indeling:
Begane grond:
Het vele groen, in de straat en de voortuin, is de perfecte start voor een kennismaking met deze woning. Via het pad in de voortuin loop je naar de overdekte entree, die toegang geeft tot de hal. Aan de linkerzijde zijn de trapopgang en de toiletruimte, ingedeeld met een wandcloset en hoekfonteintje. In de hal en toiletruimte liggen plavuizen, die qua kleur goed passen bij de wandtegels in de toiletruimte.
Een van de kenmerken van dit type woning is de speels ingedeelde woonkamer, met het ruime zitgedeelte aan de voorzijde en het eetgedeelte aan de achterzijde. Door de grote ramen kijk je naar het vele groen en onder de trap is een ruime bergkast.
In de open keuken, met dezelfde laminaatvloer als de woonkamer, staat een zeer ruime hoekopstelling met servieskasten, lades, open kasten en gewone dichte kasten. Deze keuken, in een landelijke stijl, heeft veel bergruimte en alle apparatuur is ingebouwd: een gaskookplaat, afzuigkap, oven, magnetron, vaatwasser en een koelkast met vriesvak.

Eerste verdieping:
Ruimte! Dat is er op de eerste verdieping, waar drie slaapkamers van goed formaat zijn. Aan de voorzijde is de hoofdslaapkamer met vaste schuifwandkast en aan de achterzijde zijn twee slaapkamers, waarvan een als kastenkamer wordt gebruikt. Maar als je de maten van deze kamer op de plattegrond bekijkt, dan is deze groot genoeg voor een tweepersoonsbed. Of wordt dit een van de kinderkamers?
De moderne badkamer is ingedeeld met een inloopdouche, designradiator en een breed wastafelmeubel. En het toilet? Die vind je in een aparte ruimte, te bereiken vanaf de overloop.

Tweede verdieping:
Dit ruimtewonder heeft vijf slaapkamers, en tot nu toe hebben we er drie gezien. De vierde en vijfde slaapkamer zijn op de tweede verdieping, te bereiken met een vaste trap. Aan de achterzijde is een dakkapel geplaatst en op er ligt, net als op de eerste verdieping, laminaat op de vloer.
Op de overloop zie je de HR-ketel, een dakraam, de wasmachineaansluiting en een wastafelmeubel met spiegelkast.

Tuin:
De mooi aangelegde voortuin met terras van leisteen is een heerlijke plek om buiten te zitten, met uitzicht naar het vele groen. Vanuit de keuken loop je de diepe achtertuin op het noorden in, die voor een groot deel is bestraat. Hierdoor is er veel plek om buiten te zitten; in de schaduw en zon.
Bij de druivenstruik, die voor een goede oogst zorgt, staat een stenen berging voor de fietsen en andere spullen. Ook is hier een poort naar de steeg.

Bijzonderheden:
– Vijf slaapkamers
– Moderne badkamer en twee toiletruimtes
– Mooi aangelegde voor- en achtertuin
– Grote dakkapel aan de achterzijde
– Ligging aan een brede laan met een groenstrook voor de deur
– Energielabel C

  • 128 m2
  • 148 m2
  • 5

Kenmerken Botterlaan 45

Overdracht

Vraagprijs€ 525.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte148 m2
Woonoppervlakte128 m2
Inhoud455 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1970
Dak typeZadeldak
IsolatievormenDubbelglas
EnergielabelC

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers6
Aantal slaapkamers5
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Botterlaan 45

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

153.679

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

43%

20% NL

27%

20% NL

30%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod