Skip to content

Te koop: woonhuis van Limburg Stirumstraat 30 1561 PG Krommenie

Saen Garantiemakelaars Krommenie
Neem contact met mij op

Verkocht

€ 239.500,- k.k.

  1. Home>
  2. Woningen>
  3. koop Krommenie van Limburg Stirumstraat 30

Deze woning aan de Van Limburg Stirumstraat in Krommenie dateert uit de jaren dertig. Het staat vrij en heeft een overzichtelijke tuin op het zuiden.
De woonkamer heeft fraaie houten vloerdelen. De dubbele ramen aan de straatzijde zijn kenmerkend voor deze woningen. Aan de achterkant zorgt een groot venster voor verbinding met de beschutte achtertuin. De centrale plek in de woonkamer was vroeger de kachel. Sinds de intrede van centrale verwarming is de schouw dan ook eigenlijk overbodig geworden. De huidige eigenaren hebben deze nimmer gebruikt, maar het is het onderzoeken waard om deze weer in ere te herstellen met een hout- of pelletkachel.
De keuken is in een hoek opgesteld, met een massief houten werkblad. De vijfpits gaskookplaat is ingebouwd, net als de oven. De koelkast en vaatwasser blijven ook achter.

De huidige bewoners hebben behoorlijk wat inspanning verricht om de woning toekomstbestendig te maken. Zo is de fundering vervangen van het woonhuis. Een groot goed voor woningkopers, die de charme van de bouwstijlen de eerste helft van de vorige eeuw weten te waarderen, maar weinig vertrouwen in de bodemtechnieken. Die onzekerheid is weggenomen. De stenen schuur laat merken dat dit een verstandig besluit was. Hieronder is de bodem niet helemaal berekend op ongefundeerde bebouwing. Dit mettertijd vervangen door een houten aanbouw lost echter alles op.
Tussen de woning en schuur is een overbouwing gerealiseerd, als bijkeuken.

Boven zijn drie slaapkamers en een pas vorig jaar vernieuwde badkamer. Deze is verrijkt met een ligbad. Hoe heerlijk is dat! Uiteraard houdt de radiator de handdoeken behaaglijk warm en zijn er een wastafel en een tweede toilet.

Indeling:
Begane grond: entree. Hal met meterkast. Trapopgang met diepe kast. Toiletruimte met wandcloset en hoekfontein. Doorzonwoonkamer met fraaie massief houten vloerdelen. Open verbinding met keuken. Werkblad in hoekopstelling met ingebouwde vijfpits gaskookplaat en afzuigkap. Oven, koelkast en vaatwasser. Bijkeuken in tussenbouw naar stenen schuur. Spoelbak en aansluitingen wasmachine en -droger. Achterdeur naar geheel omheinde achtertuin op het zuiden. Stenen schuur met vlizotrap naar bergvliering.
Eerste verdieping: overloop met diepe bergkast en vlizotrap naar bergvliering. Drie slaapkamers, waarvan 1 met vaste kastenwand. Fraai betegelde badkamer (anno 2018) met ligbad/ douche, wastafel met verlichte spiegel, design handdoekenradiator en tweede toilet (wandcloset).
Tweede verdieping: bergvliering.

De Van Limburg Stirumstraat is een rustige straat met eenrichtingsverkeer tussen de Nauernasche Vaart en de Noorderhoofdstraat. Eén brok historie is het aan deze kant van Krommenie. Veel gezelligheid ook. Speelplaatsjes en plantsoenen doorspekken de woonwijk. Niks rechttoe, rechtaan. Behalve als je naar de snelweg wilt. Dan hoef je alleen maar de hoek om, langs de kade van de Nauernasche Vaart en over de brug te rijden. Hooguit een minuut of twintig naar Amsterdam, ook in de spits. De fiets is echter ook een geliefd vervoermiddel in de Zaanstreek. Die brengt je, al dan niet elektrisch versterkt, ook snel en efficiënt naar alle uithoeken. Naar de winkels bijvoorbeeld, in de gezellige Zuiderhoofdstraat, of één van de vele supermarkten. De kids kunnen ook gemakkelijk op de fiets of lopend naar school, de bieb, het binnen- en buitenzwembad of andere sporten en activiteiten. Het voortgezet onderwijs is breed, van vmbo tot en met vwo, vertegenwoordigd in Krommenie. Wie studeert of werkt in de hoofdstad, kan ook de trein nemen. Het NS station ligt op hooguit zeven minuten fietsen. Gedurende de spitstijden brengen vijf Sprinters per uur forenzen naar en van hun werk. Krommenie ligt aan de rand van het buitengebied en maakt daarmee deel uit van talloze fiets- en wandelroutes waarbij pittoreske dorpsgezichten, bijzondere waterpartijen en uitgestrekte weilanden de boventoon voeren.

Bijzonderheden:
– woonoppervlakte 84 m2;
– inhoud 390 m3;
– perceelgrootte 92 m2 eigen grond;
– woonhuis opnieuw gefundeerd in 2006;
– aangebouwde schuur zakt en dient te worden vervangen;
– dak gerenoveerd en geïsoleerd in 2015;
– badkamer vernieuwd in 2018;
– aanvaarding in overleg.

  • 84 m2
  • 92 m2
  • 3

Kenmerken van Limburg Stirumstraat 30

Overdracht

Koopprijs€ 239.500,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte92 m2
Woonoppervlakte84 m2
Inhoud390 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1934
Dak typeMansardedak
IsolatievormenMuurisolatie, Vloerisolatie, Dubbelglas

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers4
Aantal slaapkamers3
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging van Limburg Stirumstraat 30

Marktcijfers van Zaanstad

Gemiddelde verkoopprijs in Zaanstad

Landelijk gemiddelde: € 284.108,-

Gemiddelde vraagprijs in Zaanstad

Landelijk gemiddelde: € 306.808,-

Gemiddelde verkooptijd in Zaanstad

Landelijk gemiddelde: 24

Gemiddeld aangeboden in Zaanstad

Landelijk gemiddelde: 5824

Gemiddeld aantal verkocht in Zaanstad

Landelijk gemiddelde: 8759

Gemiddelde prijs/m2 in Zaanstad

Landelijk gemiddelde: 2.508