Weten waar je aan toe bent met een waardebepaling

De afgelopen maanden heb je kunnen merken in het nieuws dat de hypotheekrente gestegen is. Je leest en hoort er veel over, maar wat betekent dat nu voor jou als je overweegt je huis te verkopen?

De hypotheekrente is in het eerste half jaar van 2022 met ongeveer 2,5% gestegen. Dat dit effect heeft op de woningmarkt is natuurlijk te verwachten. Als potentiële huizenverkoper brengt dat natuurlijk vragen met zich mee.

Invloed op huizenprijzen

Een stijging van hypotheekrente doet de huizenprijzen wat dalen, dat effect zie je nu ook terug. Hoe de hypotheekrente voor jou als verkoper vervolgens uit kan pakken is dan ook een logisch vraagstuk. Hoe de invloed precies is voor een woning als die van jou kan een Garantiemakelaar voor je uittekenen. Overweeg je je huis te verkopen dan kunnen we voor jou een waardebepaling uitvoeren, dan weet je wat je kunt verwachten en bepalen we met onze kennis en ervaring een strategie voor een eventuele verkoop.

Gratis waardebepaling

Twijfel je of dit wel het moment is om te verkopen, dan bieden wij in de maand september een gratis waardebepaling aan. Door te weten wat de waarde van je woning is, zet je vaak al de eerste stap naar een succesvolle verkoop. Je kan dit laten uitvoeren omdat je bijvoorbeeld:

– een indicatie wilt van de verkoopwaarde omdat je overweegt je woning te verkopen.
– een andere woning wilt kopen, maar nieuwsgierig bent wat je woning oplevert, zodat je een volledig financieel beeld hebt van je mogelijkheden.
– wilt weten of je overwaarde hebt, of dat je huis ‘onder water’ staat.

Tijdens een waardebepaling komt een Garantiemakelaar bij je aan huis tijdens een persoonlijk gesprek om de waarde in te schatten en om samen je opties te bespreken.

Neem contact met ons op voor het inplannen van een afspraak via of info@garantiemakelaars.nl, we zijn je graag van dienst.