Thuiswerken het nieuwe werken?

De oproep om zoveel mogelijk thuis te werken, wordt goed gevolgd. Gelukkig is dit voor veel mensen mogelijk en gaat hun werk door. Ondertussen zijn collega’s ingewisseld voor echtgenoot en kinderen. Dat is soms even wennen.

Eigen koffie

Op zich lijkt het geweldig: geen reistijd, je eigen heerlijke koffie, een vertrouwde plek, niemand die de klok in de gaten houdt. Tussendoor even met de kinderen bezig zijn, een gesprekje met je echtgenoot bij het koffieapparaat: zolang je werk maar op tijd klaar is, kraait er geen hond naar je bezigheden.

Creativiteit

Natuurlijk, er zitten ook nadelen aan deze manier van werken. Zo vragen hele jonge kinderen misschien meer aandacht dan er uren in een werkdag zitten. Met wat creativiteit en samenwerking met je collega-echtgenoot is er echter vaak een mouw aan te passen. Immers: je kunt ook ‘s avonds nog even door of ‘s ochtends heel vroeg beginnen, bij gebrek aan sociale activiteiten.

Schermtijdregime

Met oudere kinderen is het fijn als er meerdere ruimtes in huis zijn. Iedereen op de eigen kamer zijn eigen ding doen. Gelukkig is televisie kijken, Netflixen of Youtuben niet gebonden aan de televisie in de huiskamer, maar volstaat een telefoon of tablet. En misschien een iets minder streng schermtijdregime om de sfeer goed te houden. Je kunt tenslotte niet de hele dag bordspelletjes doen.

Muren

Of deze vorm van werken ook ná het coronavirus blijft bestaan, is niet duidelijk. Mensen missen hun collega’s, zien de muren nu op zich af komen, willen de gezinsdrukte graag ontvluchten of hebben gewoon collega’s nodig om tot resultaten te komen. Maar een combinatie van thuis- en werkwerken zou zomaar eens een blijvertje kunnen worden. Want zeg nu zelf: het heeft ook iets ontspannends en het spaart het milieu.

Wringen

Misschien dat het daarom juist nu een tijd is om praktisch na te denken over oplossingen wanneer de thuiswerkschoen wringt. Over het inrichten van een werkkamer, of juist een speelkamer, over een grotere keukentafel of juist een grotere woning. De huizenmarkt is nog altijd zeer actief, ondanks deze bijzondere tijd. Neem daarom gerust contact op met ons, mocht je die grotere woning voor nu of in de toekomst zoeken.