Professioneel thuiskantoor

Corona heeft voor aardig wat veranderingen gezorgd. Eentje daarvan is thuiswerken. Kwam het voor de pandemie slechts mondjesmaat voor, nu is het voor veel bedrijven en werknemers een blijvertje. Tijd om het thuiskantoor professioneel aan te pakken.

Prettig voelen

Steeds meer werkgevers vinden het prima dat werknemers hun kantoorbaan afwisselen met thuiswerken. Dit scheelt een hele hoop (reis)tijd, het milieu is er mee gediend en ook de werknemer zelf voelt zich er veelal prettig bij.

Vergoeding

Veel van de werkgevers die thuiswerkvriendelijk zijn, ondersteunen hun werknemers met bijvoorbeeld een thuiswerkvergoeding (thuis werken kost immers meer gas, water, licht, koffie, water, thee, wc-papier etc. etc.) of zelfs een inrichting voor het thuiskantoor. Zoals arbo-verantwoorde stoelen en bureaus.

Schuur ombouwen?

Nu thuiswerken niet meer verplicht is, zullen de mensen die geen ruimte in huis hebben waar ze rustig kunnen werken, weer richting kantoor vertrekken. Is thuiswerken wel een optie, dan volgt de vraag: welke ruimte kan ik hiervoor gebruiken? Is er een slaapkamer over? Een fijne zolder? Een mooi hoekje in de huiskamer? Kan de schuur worden omgebouwd tot werkruimte? Of blijft het gewoon de keukentafel?

Ideeënboek

Wil je ideeën opdoen, dan is het recent verschenen boek van de lifestyle journalist An Bogaerts een echte musthave: Where We Work zit bomvol plaatjes met thuiskantoren van over de hele wereld. Het boek is alleen in het Engels uitgegeven, maar de plaatjes spreken voor zich. Kijk maar eens naar het inkijkexemplaar op de website van de uitgever, Lanoo. Thuiskantoren van groot naar klein, mooi gefotografeerd.

Groter wonen?

Mocht het boek ‘honger’ opleveren naar een grotere woning omdat thuiswerken ook voor jou een blijvertje is, loop dan vooral bij ons binnen om de mogelijkheden van een andere woning te bekijken.