Is dit het moment om te verhuizen?

Woon jij op dit moment in je droomhuis, of kijk je stiekem nog om je heen om te kijken wat er te koop staat. Heb jij verhuiskriebels en overweeg je te verkopen, maar twijfel je of dit wel het juiste moment om te verhuizen is? Er zijn een aantal signalen waar je op kunt letten die aangeven dat het de tijd is om de verhuisdozen tevoorschijn te halen. Daarnaast zijn er externe factoren die aangeven of je wind mee, of juist wind tegen hebt in de markt. Wij zetten alle voor- en tegens voor je op een rij:

Situatie gewijzigd

Je huis was ooit perfect, alles klopte. Maar nu ben je continu aan het opruimen omdat je net te weinig ruimte hebt voor al je spullen. De kinderen samen op een kamer leek een goed idee maar inmiddels zou je wel aparte kamers voor ze willen. Dacht je dat je in je vrije tijd zou gaan tuinieren maar blijk je helemaal geen groene vingers te hebben? Of ben je de afstand naar de supermarkt, of de school nu wel echt zat? Het zijn dingen die als je ze gaat opmerken en bijhouden signalen kunnen zijn dat dit het moment om te verhuizen is.

Andere behoefte

Wellicht zag je dit huis en deze buurt als de perfecte plek om je kinderen groot te brengen, maar merk je eigenlijk inmiddels dat jullie wel toe zijn aan bijvoorbeeld meer rust, groen en ruimte. Of juist als je kinderen wat ouder zijn meer reuring en avontuur in de buurt. Het kan zomaar zijn dat jullie eisen van een woning veranderd zijn en het tijd is om eens verder te kijken.

De indeling werkt niet (meer)

Heb je al dertig keer je meubels verschoven naar een nieuwe indeling maar is het steeds net niet wat je zoekt? Vind je het toch wel erg jammer dat die keukentafel niet bij een groot raam staat? Wordt het huis te klein of juist te groot? Of heb je tijdens afgelopen roerige periode ontdekt dat werken aan de keukentafel niet ideaal is en je graag een eigen werkkamer zou willen? Tekenen dat je toe bent aan een nieuwe ruimte waar je helemaal los kan gaan.

Verbouwen, of verhuizen?

Wanneer je ergens een langere tijd woont, wordt het tijd voor onderhoud. In het voorjaar de tuin klaarmaken voor het buitenseizoen is vaak prima te doen. Maar wanneer het tijd wordt voor groot onderhoud zoals een nieuwe keuken, een nieuwe vloer en een verfbeurt voor alle muren binnen wordt het serieus tijd om na te denken of je niet beter om je heen kunt gaan kijken. Als de rest van het huis nog steeds in jouw ogen perfect is, dan is verhuizen waarschijnlijk geen optie maar als je stiekem toch al nadacht aan groter, kleiner, of helemaal anders te gaan wonen, dan is dit voor jou het moment om aan verhuizen te denken.

De markt

Je bent er voor jezelf wel uit; je zou het liefst verhuizen. Maar bij welke marktomstandigheden is de tijd nou ideaal om te verhuizen? Eén van de zaken waar je het eerst naar kijkt zijn de huizenprijzen. Deze zijn momenteel vrijwel overal zeer hoog. Grote kans dat je overwaarde op je huidige woning hebt. Dus dat is mooi meegenomen. Ander punt is de rente. Hoewel deze niet meer op zijn laagst staat, staat deze nog steeds zeer gunstig. Tenslotte is het handig om alvast te kijken naar waar je dan zou willen wonen. Staan er huizen te koop in de buurt waar je graag zou willen wonen? Sowieso is het tijd om in gesprek te gaan met een makelaar als je overweegt om je huis te verkopen. Niet alleen kan hij/zij je adviseren over je keuze om te verkopen. Hij/zij kan je ook wat meer vertellen over de marktontwikkelingen en over je kansen op de kopersmarkt.

Meer weten? Je kunt ons ook altijd bereiken op , of laat een bericht voor ons achter via onze contactpagina.

Wij staan voor je klaar.