Extra coronavangnet NHG

Woningbezitters die een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) hebben, kunnen tijdens de coronacrisis op een ruimer vangnet rekenen wanneer zij door plotseling veranderde omstandigheden de hypotheeklast niet meer kunnen opbrengen.

Meerwaarde

Hulp bieden bij betalingsproblemen is altijd al de meerwaarde geweest van een hypotheek met NHG. De garantie springt bij wanneer er hypothecaire betalingsproblemen ontstaan. Immers, een hypotheek wordt berekend bij de aankoop van een huis, waarbij de inkomenssituatie van dat moment leidend is. Een situatie die bij wijze van spreken een week na het betrekken van de woning alweer totaal anders kan zijn, bijvoorbeeld door plotselinge arbeidsongeschiktheid, scheiding of het overlijden van een partner.

Restschuld

Gebeurtenissen die de afbetaling onmogelijk of zeer moeilijk maken, waarna de verkoop van het huis de enige optie lijkt. En zeker als er haast bij is, kan zo’n snelle verkoop leiden tot een prijs die lager ligt dan wat je er eerder voor hebt betaald. Dit heet een restschuld, maar met NHG ben je hier tegen verzekerd en kun je aanspraak maken op financiële hulp.

Coronacrisis

Dit vangnet is tijdens de coronacrisis uitgebreid. Gedurende deze onoverzichtelijke situatie, met veel zieken en een grotere kans op werkloosheid, wil je financiële kopzorgen zoveel mogelijk vermijden. Vandaar dat NHG meldt dat mensen met deze garantie nu ruimte krijgen om maximaal negen procent van het hypotheekbedrag aan achterstand op te lopen. Toekenning en terugbetaling van een eventuele achterstand vindt plaats op basis van individuele afspraken tussen geldverstrekker en de betreffende hypotheekbezitter. Om te voorkomen dat mensen in deze crisistijd op straat komen te staan.

Op tijd

Een prima steuntje in de rug, maar neem wel op tijd contact op met je geldverstrekker of financieel adviseur om in een zo vroeg mogelijk stadium uit te zoeken welke oplossingen voor jou mogelijk zijn. Meer informatie vind je op www.nhg.nl.