Ga naar inhoud

Ketelhuis Spoorzone

5041 RN Tilburg

6 vrij van 62

Project website

€ 171.000,- t/m € 260.000,-

 1. Home>
 2. Nieuwbouw>
 3. Koop Tilburg Ketelhuis Spoorzone

KETELHUIS

Wonen op een plek waar energie centraal staat. Het Ketelhuis heeft bijna 70 jaar dienstgedaan als warmtebron van de voormalige NS-werkplaats in de Spoorzone in Tilburg en zal dit ook in de toekomst blijven doen. Niet langer door het stoken van kolen of gas als verwarming voor alle werkplaatsen, maar door een plek te zijn waar warmte, gezelligheid en ontmoetingen samenkomen. Een thuis voor de dynamische stedeling die op zoek is naar een unieke woning met karakter.

Grote kolengestookte- en later gasgestookte- ketels creëerden enorme warmte die over de werkplaatsen werd getransporteerd door grote stoomleidingen. Het Ketelhuis behoort tot het industrieel erfgoed van de stad Tilburg.

Tijdens het openbaar maken van de NS-werkplaats en het aanleggen van de Burgemeester Brokxlaan, is het Ketelhuis gered van de sloophamer. De gemeente heeft het gebouw weten te behouden. Hierdoor is een bijzondere situatie ontstaan waardoor het Ketelhuis half op de stoep, half op het fietspad terecht is gekomen in het nieuwe straatbeeld. Hier is de zoektocht begonnen naar de transformatie van een stukje industrieel erfgoed in Tilburg.

Anno 2022 krijgt het Ketelhuis een bijzondere opbouw met daarin 48 appartementen en een nog nieuw te bouwen naastgelegen blok met nog eens 14 studio’s. Compacte woningen die voorzien in alle behoeften met de Spoorzone en binnenstad als voortuin. Alle ingrediënten zijn aanwezig om je dromen waar te maken.

DE SPOORZONE TRANSFORMEERT
In de Tilburgse Spoorzone gebeurt iets heel bijzonders. Op de plek die meer dan een eeuw lang de werkplaats was van de Nederlandse Spoorwegen ontstaat een compleet nieuw stadsdeel. Sinds in 2011 de hekken rond de voormalige NS-Werkplaats zijn verwijderd, heeft Tilburg ‘zijn Spoorzone’ ontdekt, ontwikkeld én omarmd.

HET VERLEDEN OMARMEN.
In korte tijd is het gebied al vergaand veranderd. De Spoorzone heeft zich geopend, heeft een nieuwe betekenis gekregen en heeft voor een verbinding gezorgd tussen de stad ten noorden en zuiden van het spoor. De bijzondere en robuuste monumentale gebouwen in de Spoorzone blijven veelal behouden. Het verleden en heden komen hier samen.

DE SPOORZONE BRUIST VOLOP
Het begrip Spoorzone is bij de Tilburgs geen onbekende term meer. De langgerekte zone aan het spoor is maar liefst 3 kilometer lang en ca. 75 hectare groot.

De komende jaren wordt er nog veel gebouwd in de Spoorzone, maar het gebied bruist nu al volop. Vele historische gebouwen hebben reeds een nieuwe bestemming gekregen en de Spoorzone is een gebied geworden waar gewerkt, geproefd, gedeeld, gevierd, gewoond en geleefd wordt.

HET PLAN EN DE ARCHITECTUUR
In de nieuwe situatie bestaat het gebouw uit acht bouwlagen. Op de begane grond en de eerste verdieping, van het authentieke Ketelhuis is ruimte voor horeca en flexplekken. Daar bovenop komen zes bouwlagen met daarin 48 appartementen. Naast het Ketelhuis komt een nieuw en uniek woonblok met daarin 14 appartementen met extra grote raampartijen. Dat is heerlijk wakker worden!

Tijdens de transformatie proberen we zoveel mogelijk oude elementen te behouden en te verwijzen naar de historische functie van het gebouw. Zo is de opbouw boven het Ketelhuis geïnspireerd door de vuurkasten van de oude ketels in het gebouw. Deze vuurkasten waren robuust en sterk van uitstraling, opgebouwd uit dikke staalplaten gemonteerd met klinknagels. Met de nieuwe ‘cassette’ gevel verwijzen we naar deze oude ketels en creëren we een gevoel van robuustheid.

DE APPARTEMENTEN
De appartementen die boven op het Ketelhuis gerealiseerd worden hebben een woonoppervlakte tussen de ca. 35 m2 en 50 m2. Ideaal voor de dynamische stedeling die een eigen stek zoekt op de meest bruisende plek van de stad.

Indeling
Elke verdieping telt 8 appartementen en is hetzelfde ingedeeld. Via een trap of lift bereik je de centrale hal van de verdieping en betreed je vervolgens het appartement. Er zijn 5 verschillende typen appartementen, de één net iets ruimer dan de ander en de oriëntatie noord-oost-zuid en west wisselt. De hoekappartementen genieten van meer lichtinval door de extra ramen aan twee zijden. Elk appartement heeft een badkamer met douche en toilet en een aparte bergruimte voor bijvoorbeeld je wasmachine en droger.

DE STUDIO’S
Direct naast het Ketelhuis komt een nieuw woonblok met 14 studio’s van ca. 28 m2 tot 31 m². Compact, veel lichtinval, efficiënt en van alle gemakken voorzien. De bijzondere en grote raampartijen laten jou het hele jaar door genieten van het zonlicht. Ideaal voor de student of starter die het bruisende stadsleven van Tilburg omarmt.

Indeling
Het gebouw bestaat uit 2 verdiepingen met elk 7 studio’s. Er zijn 2 verschillende typen studio’s, allemaal georiënteerd op het zuiden. Via een trap bereik je de centrale hal van de verdieping en betreed je vervolgens het appartement. Elke studio heeft een fijne woonruimte die door de enorme lichtinval extra ruim aandoet. Daarnaast is er een badkamer met douche en toilet en een aparte bergruimte voor je wasmachine en droger. Wel zo handig. Bij het gebouw komt een gezamenlijke fietsenberging.

KOPERSINFORMATIE

De koop van je woning.
Hiervoor zijn twee overeenkomsten nodig: een koopovereenkomst voor de grond en een aannemingsovereenkomst voor de bouw. Je koopt de grond van Werkplaats Ontwikkelingsbedrijf BV, de aannemingsovereenkomst voor de woning sluit je met Van de Ven Bouw & Ontwikkeling B.V. Deze twee overeenkomsten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Opschortende voorwaarden
In de koop- en aannemingsovereenkomst staan enkele opschortende voorwaarden opgenomen, gekoppeld aan de datum waarop de bouw naar verwachting kan starten. Zodra deze zijn vervuld ontvang je bericht van ons en kan de notaris de eigendomsoverdracht plaats laten vinden.

Eigendomsoverdracht
De eigendomsoverdracht vindt plaats bij de notaris nadat je (als dat nodig is) overeenstemming hebt bereikt met je hypotheekverstrekker. Zodra aan deze voorwaarde is voldaan worden de gronden en eventuele opstallen notarieel geleverd via een akte van levering. Vóór de datum van levering ontvang je van de notaris de (concept)nota. Op deze nota zie je welk bedrag je op de datum van levering betaald moet hebben.

Kopers begeleiding
Je krijgt de mogelijkheid om je woning naar persoonlijke wensen en smaak aan te passen en voor zoveel als mogelijk voor de oplevering al eigen te maken. In de koper handleiding vind je meer informatie met betrekking tot de extra keuzemogelijkheden (meer- en minderwerk) van je woning en de te volgen procedures. De koper-begeleider van Van de Ven Bouw & Ontwikkeling B.V. die voor dit project wordt aangewezen coördineert jouw koperswensen.

Service en Woningborg-garantie
Het volledige project is aangemeld bij Woningborg. Van hen krijg je bij aankoop een garantie-certificaat. Woningborg beschermt jou als klant door alle relevante juridische, technische en financiële zaken te controleren.

 • 28-50 m2
 • 85-150 m3

Kenmerken Ketelhuis Spoorzone

Overdracht

Prijs€ 171.000,- t/m € 260.000,-
StatusBeschikbaar

Oppervlaktes en inhoud

Inhoud85-150 m3
Woonoppervlakte28-50 m2

Overig

Project websiteKetelhuis Spoorzone

Bouwtypes Ketelhuis Spoorzone

Beschikbaar

AW 01

€ 174.500,- t/m € 190.500,-

De studio’s in de naast het Ketelhuis te bouwen woonblok zijn allen georiënteerd op het zuiden. Studio type 1 is wat royaler dan Studio type 2. De grote raampartij zorgt voor een enorme lichtinval en geeft deze compacte studio een bijzondere en ruime uitstraling. De studio is uitgerust met een fijne badkamer met douche en toilet en heeft een aparte bergruimte voor onder andere je wasmachine en droger. En dat met het bruisende centrum binnen handbereik.

 • 31 m2 Woon opp.
 • 93 m3 Inhoud
Beschikbaar

AW 02

€ 166.500,- t/m € 171.500,-

De studio’s type 2 zijn op een hoek gelegen. De grote raampartijen zorgen voor veel lichtinval in jouw woonruimte. Ook type 2 is uitgerust met een fijne badkamer met douche en toilet en heeft een aparte bergruimte voor onder andere je wasmachine en droger. Wonen op een plek waar energie centraal staat!

 • 28 m2 Woon opp.
 • 84 m3 Inhoud
Beschikbaar

kD

€ 241.500,- t/m € 247.500,-

Dit appartement Type kD is op een hoek gelegen, je geniet hier heerlijk van de ochtendzon. De grote raampartijen rijken van vloer tot plafond waardoor je veel lichtinval hebt in je woonruimte. Het appartement is uitgerust met een fijne badkamer met douche en toilet en er is een ruime berging voor al je spullen.

 • 48 m2 Woon opp.
 • 144 m3 Inhoud
Beschikbaar

kB

€ 195.500,- t/m € 201.500,-

Type kB is een fijn compact appartement, van alle gemakken voorzien. Je geniet van extra veel daglicht door de verdiepingshoge ramen. Het appartement is uitgerust met een fijne badkamer met douche en toilet en er is een ruime berging.

 • 35 m2 Woon opp.
 • 105 m3 Inhoud
6 vrij van 12

kCsp

€ 275.500,- t/m € 283.000,-

Type kC is een ruim middenappartement, je geniet ook hier van extra veel daglicht door de verdiepingshoge ramen. De royale leefruimte biedt tal van inrichtingsmogelijkheden. Zo biedt dit appartement de mogelijkheid tot het realiseren van een tweede (slaap)kamer. Het appartement is uitgerust met een fijne badkamer met douche en toilet en er is een ruime berging.

 • 49 m2 Woon opp.
 • 147 m3 Inhoud
Beschikbaar

kA

€ 243.000,- t/m € 249.000,-

Dit appartement Type kA is op een hoek gelegen, je geniet hier heerlijk van de avondzon. De speelse raampartijen van vloer tot plafond geven je woonruimte een unieke en lichte uitstraling. Het appartement is uitgerust met een fijne badkamer met douche en toilet en er is een ruime berging voor al je spullen.

 • 48 m2 Woon opp.
 • 144 m3 Inhoud
Beschikbaar

kC

€ 243.000,- t/m € 249.000,-

Type kC is een ruim middenappartement, je geniet ook hier van extra veel daglicht door de verdiepingshoge ramen. De royale leefruimte biedt tal van inrichtingsmogelijkheden. Zo biedt dit appartement de mogelijkheid tot het realiseren van een tweede (slaap)kamer. Het appartement is uitgerust met een fijne badkamer met douche en toilet en er is een ruime berging.

 • 49 m2 Woon opp.
 • 147 m3 Inhoud
Beschikbaar

kE

€ 270.500,- t/m € 276.500,-

Type kE is een mooi hoekappartement. Door de verdiepingshoge ramen aan twee zijden geniet je de hele dag van de zon. Ook hier biedt de royale leefruimte tal van inrichtingsmogelijkheden. Type kE is ook uitgerust met een fijne badkamer met douche en toilet en er is een ruime berging voor al je spullen.

 • 35-49 m2 Woon opp.
 • 105-147 m3 Inhoud

Maandlasten Ketelhuis Spoorzone

Ligging project 'Ketelhuis Spoorzone'

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

213.804

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

54%

20% NL

21%

20% NL

25%

20% NL