Ga naar inhoud

Viridis

6533 PC Nijmegen

0 vrij van 7

€ 475.000,- t/m € 670.000,-

 1. Home>
 2. Nieuwbouw>
 3. Koop Nijmegen Viridis

Duurzaam wonen in een groene stadsoase

Viridis,

7 duurzame biobased woningen in een groene stadsoase

Voorzien van alle comfort en in te delen naar individuele woonwensen

Wonen in alle rust en ruimte, omgeven door groen

Alle voordelen van de stad binnen handbereik

Achter de jaren ’30 woningen aan de Heiweg ligt een groene oase verborgen. In deze groene stadsoase realiseren wij het plan (Viridis: ) 7 duurzame woningen grenzend aan een gezamenlijke binnentuin. (Viridis betekent letterlijk groen.) De binnentuin vormt dan ook het groene hart van het plan. Het is een plek om elkaar te ontmoeten en om te verblijven omgeven door groen. In de tuin kan groente verbouwd worden in de kas, een gezellig praatje gemaakt worden met de buren en op warme zomeravonden genoten worden van een goed boek op een bankje onder de pergola. In het plan is veel aandacht voor de duurzaamheid van de woningen. Er wordt zoveel mogelijk gebouwd met natuurlijke, herwinbare, recyclebare en biologisch afbreekbare, biobased materialen.

De tuinen van Loosbroek

Deze locatie nabij de Heiweg in Nijmegen Zuid kent een lange historie. Nadat er ooit de heide bloeide was hier jarenlang het tuinbedrijf van Loosbroek gevestigd. De architect van het plan heeft zich laten inspireren door de plek. De woningen zijn als royale houten datsja’s ontworpen in een groene oase. Door het toepassen van openslaande deuren aan de voor- en achterzijde is de ervaring met het groen optimaal. Naast de privétuinen is er ook plek voor een gezamenlijke tuin waarin het verbouwen van groente en fruit mogelijk is. Iedere woning in dit plan beschikt over een ruime privé tuin voor- en achter de woning. Bovendien zorgt het volwassen groen in de diepe achtertuinen van de woningen aan de Heiweg voor een prachtige groene omheining.

Genieten van de natuur, samen met de buurt
De gezamenlijke tuin heeft naast de groene functie ook een duidelijk sociale functie. Het is een plek om te verblijven en om te ontmoeten. Als je zin hebt om een praatje te maken met je buren of behoefte hebt om je eigen groente te verbouwen, dan kan dat in de gezamenlijke tuin. Deze tuin wordt samen met de toekomstige bewoners ontworpen. Komt er een grote picknicktafel met een BBQ of toch liever een grote moestuin met kweekkas? Worden er kruiden gepland of liever fruit? Een paddenpoel? Samen met de landschapsarchitect Willem Jakobs van Stadsgras wordt het plan vormgegeven zodat de tuin een co-creatie wordt met alle nieuwe buren.

In het plan wordt duurzaam omgegaan met water. Al het hemelwater dat op de woningen en op de bestrating terecht komt wordt verzameld in een wadi. Dit is een groene greppel die regenwater bergt en zuivert, waarna het water infiltreert in de ondergrond. Zo helpt de wadi tegen wateroverlast en droogte.

Om het groene karakter van het plan te waarborgen liggen de parkeerplaatsen voor de auto’s verscholen tussen groen en bomen. De privé voortuinen worden voorzien van pergola’s die groen begroeid kunnen worden en waar je heerlijk op een bankje in de schaduw kunt zitten.

Nijmegen, een stad vol gezelligheid.

In Nijmegen bruist het! In de restaurants en de gezellige winkelstraten is het genieten van de bourgondische gezelligheid waar de Nijmegenaren zo trots op zijn.

Struinen door de gezellige binnenstad of langs de oevers van de Waal. Je hersens prikkelen bij één van de vele musea of juist heerlijk ontspannen in de sauna. Actief op de fiets of lekker lang borrelen in een knus café.

Met (Viridis) heb je het gezellige centrum van de oudste stad van Nederland om de hoek! Binnen tien minuten fietsen sta je in het hartje van de stad.

Het Goffertpark bevindt zich op loopafstand. Daar kun je heerlijk wandelen, fietsen en buiten sporten. En met vijftien minuten fietsen ben je op het zandstrand van de Spiegelwaal. Waar je heerlijk kunt zonnen en watersporten. Echte waaghalzen kunnen hier van bruggen in het water springen.
En lopend ben je in vijftien minuten in het Heumensoord, het uitgestrekte bos waar je ononderbroken tot ver in het Duitse Reichswald kan doorlopen. Voor de mountainbikers zijn hier recent verschillende routes uitgezet.

Vlak bij (Viridis) ligt de Radboud Universiteit. De locatie ligt tevens in het midden van het Canisius Wilhelminaziekenhuis en het Radboud Medisch Centrum, beide op ongeveer 2 kilometer afstand van deze nieuwe woningen

Viridis
7 biobased woningen

(Viridis) is een kleinschalig, biobased woningbouwproject bestaand uit 7 woningen. 5 woningen (bouwnummer 1, 2, 5, 6 en 7) zijn uitermate geschikt om wonen en slapen op de begane grond te realiseren. Deze woningen bieden de mogelijkheid een vide naar de eerste verdieping te realiseren. Voor twee extra slaapkamers en een badkamer of juist voor een open werkzolder of atelier.
Woning bouwnummer 3 en 4 hebben de slaapkamers en badkamer op de eerste verdieping. In deze woningen kan eventueel een tuinkamer gerealiseerd worden. Als hobbyruimte, atelier of kantoor aan huis.

Bewust kiezen voor duurzaamheid

Kiezen voor een woning in dit plan is een bewuste keuze voor een duurzame woning. Er wordt in dit plan namelijk zoveel mogelijk gebouwd met natuurlijke, herwinbare, recyclebare en biologisch afbreekbare, biobased materialen. Het is daarom mogelijk een zogeheten ‘duurzame Triodos Hypotheek voor biobased wonen’ aan te vragen.

Zo zijn de verdiepingsvloeren van de woningen van Viridis Nijmegen zijn uitgevoerd in CLT (cross laminated timber). Dit zijn houten delen die kruiselings over elkaar heen zijn verlijmd. Er is gekozen voor een combinatie met houtskeletbouw wanden. De isolatie in de wanden en het dak wordt gemaakt van natuurlijk materiaal zoals vlas en houtvezel. Dit natuurlijke isolatiemateriaal zorgt in de winter voor een behaaglijk binnenklimaat en houdt de hitte in de zomer langer buiten. De gevels zijn volledig in (natuurlijk vergrijzend) hout uitgevoerd.
Waar de productie van stenen en beton enorm veel CO2 kost, wordt er in hout juist CO2 opgeslagen. Naast een fijner binnenklimaat, dankzij het gebruik van deze natuurlijke materialen, dragen de woningen van Viridis dus ook bij aan een duurzamere wereld. Uiteraard zijn deze volledig gasloos en zorgt een warmtepomp voor warmwater en behaaglijk binnenklimaat. De schuifluiken op de eerste verdieping zorgen voor koele slaapkamers op hete zomerse dagen en betere beschutting tegen extreme kou in de winter.

Het groendak van de woning is voorzien van mos sedum beplanting. De grote diversiteit bloeiende plantjes zorgt voor het aantrekken van insecten en dus ook vogels.

Zelf bepalen hoe je woont

De woningen zijn flexibel in te delen. Binnen de mogelijkheden bepaal je zelf de indeling van jouw woning. Samen met architect Xander Arets kom je tot jouw ideale woning.
De zeer ruime woningen op bouwnummer 1, 2, 5, 7 en 7 lenen zich uitstekend voor een woon- en slaapprogramma op de begane grond. De woningen zijn maar liefst 7,33 meter breed.

Wil je daarnaast nog twee slaapkamers en een badkamer met aparte wc op de verdieping? Of toch liever een ruime werkplek of atelier op de verdieping? Of liever een vide zodat er een prachtige verbinding ontstaat tussen beneden en boven? Wat jouw wensen ook zijn, de ruimte om ze te realiseren is er.

Ook bouwnummer 3 en 4 hebben een heerlijke ruime woonkamer die met een uitbouw verder te vergroten is. Zelfs een tuinkamer met toilet behoort tot de mogelijkheden. Hoe leuk zou het zijn om een kantoor aan huis of atelier te hebben in je achtertuin?

De Architect
Bureau A , architectuur en stedenbouw

Xander Arets is een bevlogen architect, die direct de mogelijkheden zag van deze groene locatie. Een plek waar natuur, architectuur en mensen samen komen. Xander denkt écht mee met zijn opdrachtgevers, de indeling van de woning kan nog aangepast worden aan de specifieke wensen van de koper.
Xander is naast architect ook projectontwikkelaar.

-https://www.bureau-a.nl/-

De Landschapsarchitect
Stadsgras

Willem Jakobs is een gedreven en initiatiefrijke ontwerper. Met kennis en ervaring op vele facetten om projecten in de buitenruimte te realiseren. De aandacht voor de sociale en natuurlijke processen bij het ontwerp en de realisatie van een groene en duurzame buitenruimte maken het mogelijk om mensen met elkaar te verbinden.
Bioloog Fred van Santwijk ondersteunt Willem met de keuze voor vogelvriendelijke beplanting en natuur inclusieve oplossingen.

U kunt u aanmelden via de button op de funda pagina!

 • 90-142 m2
 • 202-318 m2
 • 465-515 m3

Kenmerken Viridis

Overdracht

Prijs€ 475.000,- t/m € 670.000,-
StatusVerkocht

Oppervlaktes en inhoud

Inhoud465-515 m3
Woonoppervlakte90-142 m2
Perceeloppervlakte202-318 m2

Overig

Geen eigenschappen

Bouwtypes Viridis

Verkocht

Bouwnummers 5,6 & 7

€ 630.000,- t/m € 670.000,-

Hoekwoning en tussenwoning
Geschikt voor wonen en slapen op de begane grond (levensloop bestendig)
Woningborg garantiecertificaat
Energielabel A+++
Eigen parkeerplaats met optioneel een elektrisch laadpunt

Deze woning heeft een grote Z-vormige living met een open woonkeuken (tezamen ruim 45 m2). De gehele woning is voorzien van vloerverwarming. De woonkamer, slaapkamer en keuken beschikken over openslaande tuindeuren die toegang geven tot de prachtige groene tuin. Tevens is op de begane grond de badkamer en ruime slaapkamer gesitueerd waardoor je eigenlijk de trap niet meer op hoeft.

Via de trap in de gang is de ruime extra slaapkamer en hobbyruimte te bereiken. De extra badkamer bevindt zich naast de
slaapkamer en is voorzien van een inloopdouche en wastafel.

Omdat iedereen een eigen smaak en budget heeft die uw keuze van de keuken bepaalt, is ervoor gekozen om de woning
zonder keuken aan te bieden. U kunt deze voor eigen rekening bij iedere keukenleverancier naar wens bestellen.

Desgewenst kan de begane grond zonder badkamer en slaapkamer worden uitgevoerd.
Hierdoor ontstaat een ruime living van zeker 70m2.

Op de verdieping zijn twee ruime slaapkamers, een riante badkamer en een apart toilet voorzien.

Optioneel kan de indeling van de verdieping worden aangepast zodat er een ruime zolder ontstaat. Een atelier, hobbyruimte of toch een ruime slaapkamer behoort dan tot de mogelijkheden.

 • 136-143 m2 Woon opp.
 • 535-544 m3 Inhoud
Verkocht

Bouwnummer 3 & 4

€ 475.000,-

Twee onder een kap woning
Woningborg garantiecertificaat
Energielabel A+++
Eigen parkeerplaats met optioneel een elektrisch laadpunt

Wonen 91 m2
Berging 5 m2
Perceel 200 m2
Inhoud 359 m3

3 kamers (waarvan 2 slaapkamers)
1 badkamer
2 separate toiletten

Deze woning heeft een L-vormige living met een open woonkeuken (tezamen ruim 40m2). De gehele woning is voorzien
van vloerverwarming. De woonkamer en keuken beschikken over openslaande tuindeuren die toegang geven tot de prachtig groene tuin.

Via de trap in de gang zijn de twee ruime slaapkamers te bereiken. De badkamer bevindt zich naast de slaapkamers en
is voorzien van een inloopdouche, ligbad en dubbele wastafel. Op de badkamer is de wasmachine- en drogeraansluiting
te vinden.

Omdat iedereen een eigen smaak en budget heeft die uw keuze van de keuken bepaalt, is ervoor gekozen om de woning
zonder keuken aan te bieden. U kunt deze voor eigen rekening bij iedere keukenleverancier naar wens bestellen.

De woning is desgewenst aan de achterzijde uit te breiden tot maximaal 4 meter. Een lichtstraat zorgt voor extra lichtinval.

Zo kan er een living van ruim 60 meter worden gerealiseerd.

Achterin de tuin is er de mogelijkheid om een riante tuinkamer te realiseren van ruim 30m2 . Een atelier, een ruime berging of kantoor aan huis. Hoe leuk is dat?

 • 91 m2 Woon opp.
 • 359 m3 Inhoud
Verkocht

Bouwnummer 1 & 2

€ 650.000,-

Twee-onder-een-kapwoning
Optioneel geschikt voor wonen en slapen op de begane grond (levensloop bestendig)
Woningborg garantiecertificaat
Energielabel A+++
Eigen parkeerplaats met optioneel een elektrisch laadpunt

Deze woning heeft een grote L-vormige living met een open woonkeuken (tezamen bijna 70 m2). De gehele woning is voorzien van vloerverwarming. De woonkamer beschikt over openslaande tuindeuren die toegang geven tot de prachtig groene achtertuin.

Via de trap in de gang zijn de twee ruime slaapkamers te bereiken. De badkamer bevindt zich naast de slaapkamers en is voorzien van een inloopdouche, ligbad en dubbele wastafel. Op de badkamer is de wasmachine- en drogeraansluiting te vinden.

Omdat iedereen een eigen smaak en budget heeft, die uw keuze van de keuken bepaalt, is ervoor gekozen om de woning zonder keuken aan te bieden. U kunt deze voor eigen rekening bij iedere keukenleverancier naar wens bestellen.

Levensloopbestendige indeling

De woning is desgewenst zodanig in te richten dat een ruime slaapkamer en badkamer op de begane grond worden gerealiseerd. Hierdoor is het volledige woonprogramma op de begane grond mogelijk.

Met een vide die ervoor zorgt dat er een prachtige verbinding ontstaat tussen de begane grond en de verdieping.

Als optie kan op de verdieping een extra slaapkamer en badkamer worden voorzien als er voor de optie met vide wordt gekozen.

 • 143 m2 Woon opp.
 • 544 m3 Inhoud

Maandlasten Viridis

Ligging project 'Viridis'

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

173.557