Wat is stille verkoop?

Stille verkoop is een unieke manier van het verkopen van uw woning waarbij de verkoop niet openbaar wordt gemaakt. In plaats van een ‘te koop’ bord in uw tuin te plaatsen of de woning op populaire websites te adverteren, kiest u ervoor om uw huis discreet en selectief te promoten. Deze aanpak zorgt ervoor dat niet iedereen zicht heeft op uw woning en dat u meer controle heeft over wie de informatie over uw huis ziet.

Waarom zou u voor stille verkoop kiezen?

Stille verkoop kan om diverse redenen aantrekkelijk zijn. Het is bijvoorbeeld ideaal voor diegenen die hun privacy willen beschermen, of die veiligheidszorgen hebben. Het kan ook handig zijn als u geen haast heeft met de verkoop, al een potentiële koper in gedachten heeft, of alleen onder specifieke voorwaarden wilt verkopen. Deze methode stelt u in staat om uw woning te richten op een kleiner, maar meer gericht publiek.

 • Privacybehoud: Ideaal voor verkopers die hun privacy willen beschermen en niet willen dat iedereen weet dat hun huis te koop staat.
 • Veiligheidsredenen: Nuttig voor diegenen die om veiligheidsredenen niet willen dat het algemeen bekend is dat hun woning te koop staat.
 • Geen haast bij verkoop: Geschikt voor verkopers die de tijd willen nemen om de juiste koper te vinden, zonder de druk van een openbare verkoop.
 • Specifieke koper in gedachten: Ideaal wanneer de verkoper al een potentiële koper heeft en direct aan hen wil verkopen.
 • Selectieve marketing: Mogelijkheid om de woning te promoten bij een specifieke, doelgerichte doelgroep in plaats van bij het grote publiek.
 • Specifieke verkoopvoorwaarden: Handig wanneer de verkoper onder bepaalde voorwaarden wil verkopen, zoals prijs of overdrachtsdatum.
 • Voorkomen van openbare aandacht: Nuttig voor high-profile of publieke figuren die publiciteit rondom de verkoop van hun huis willen vermijden. Ook voorkomt het ‘pottenkijkers’ die uw woning komen bezichtigen zonder oprechte interesse.
 • Behoud van woningwaarde: Voorkomt de perceptie van wanhoop of een langdurige verkoop, wat de waarde van het onroerend goed kan beïnvloeden.
 • Flexibiliteit in verkoopstrategie: Mogelijkheid om later over te schakelen naar een openbare verkoop indien de stille verkoop niet het gewenste resultaat oplevert.

Welke reden u ook heeft, wij hebben altijd een kantoor in de buurt die u hierbij kunt helpen.

Hoe werkt stille verkoop?

Bij een stille verkoop wordt uw woning geregistreerd in het uitwisselingssysteem van de NVM. Dit betekent dat andere makelaars op de hoogte zijn van uw ‘stille verkoop’, maar de woning wordt niet publiekelijk geadverteerd op internet. U kunt ervoor kiezen uw woning alleen in het NVM-zoekersbestand of op de website van uw makelaar te plaatsen. Ook kunt u er voor kiezen de verkoopprijs zichtbaar te maken of alleen op aanvraag beschikbaar te stellen.

Waarom een Garantiemakelaar inschakelen voor stille verkoop?

Bij het verkopen van uw woning via stille verkoop is het inschakelen van een garantiemakelaar een verstandige keuze. Als lid van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) beschikken wij over toegang tot een uitgebreid netwerk van professionele makelaars. Dit netwerk stelt ons in staat uw woning discreet maar effectief te presenteren aan een specifieke en kwalitatieve doelgroep.

Onze aansluiting bij de NVM garandeert dat wij ons houden aan de hoogste professionele standaarden en ethische richtlijnen. Dit biedt u de zekerheid dat uw stille verkoop wordt behandeld met de grootst mogelijke zorg en deskundigheid. Bovendien profiteert u van ons landelijke netwerk, waardoor uw woning indirect bereikbaar is voor een breed scala aan potentiële kopers, zonder dat het openbaar wordt geadverteerd.

Garantiemakelaars staan bekend om hun betrouwbaarheid en het bieden van garanties aan hun klanten. Wij zorgen voor een transparante en soepele verkoopervaring en bieden garanties op verschillende gebieden zoals communicatie, service, en deskundig advies. Door het kiezen voor een garantiemakelaar voor uw stille verkoop, kiest u dus voor zekerheid, kwaliteit, en een efficiënte benadering die uw privacy beschermt en tegelijkertijd uw kansen op een succesvolle verkoop maximaliseert.

Veelgestelde Vragen over stille verkoop

 1. Is stille verkoop geschikt voor mij? De keuze voor stille verkoop hangt sterk af van uw persoonlijke verkoopdoelen en omstandigheden. Deze methode is ideaal als u waarde hecht aan privacy en discretie. Het is bijvoorbeeld perfect voor verkopers die niet willen dat hun buren of collega’s weten dat hun huis te koop staat. Ook kan het nuttig zijn als u specifieke verkoopvoorwaarden hebt, zoals een voorkeur voor een bepaald type koper of een specifieke overdrachtsdatum. Stille verkoop is echter minder geschikt als uw primaire doel is om het hoogst mogelijke bod te ontvangen. Door de beperkte zichtbaarheid van uw woning, bereikt u mogelijk minder potentiële kopers, wat kan resulteren in minder concurrerende biedingen. Als uw prioriteit ligt bij het snel verkopen van de woning voor de beste prijs, is een meer openbare verkoopmethode waarschijnlijk effectiever.
 2. Kan ik van stille verkoop overstappen naar een openbare verkoop? Ja, u kunt op elk moment besluiten over te stappen naar een openbare verkoop. Deze flexibiliteit is een van de voordelen van stille verkoop. Als u merkt dat de stille verkoop niet de gewenste resultaten oplevert, of als uw omstandigheden veranderen, kunt u uw woning op openbare vastgoedplatforms zoals Funda plaatsen. Dit vergroot onmiddellijk het bereik en de zichtbaarheid van uw woning, waardoor u een breder publiek van potentiële kopers bereikt. Het is een goede strategie om eerst de stille verkoop te proberen en, indien nodig, over te schakelen naar een openbare verkoop voor een groter bereik.
 3. Wat zijn de voordelen van stille verkoop? Stille verkoop biedt verschillende voordelen, vooral gericht op privacy en controle. Door de verkoop niet openbaar te maken, beschermt u uw privacy en voorkomt u nieuwsgierige blikken. Dit kan vooral waardevol zijn voor bekende personen of voor degenen die privacy hoog in het vaandel hebben staan. Bovendien geeft stille verkoop u meer controle over het verkoopproces; u kunt specifieke doelgroepen benaderen en heeft meer invloed op wie uw woning ziet en bezichtigt. Dit kan leiden tot een meer gerichte en efficiënte verkoopervaring. Een ander voordeel is dat het u de mogelijkheid biedt om de woning te verkopen aan een vooraf bepaalde doelgroep of een specifieke koper, wat handig kan zijn als u al iemand in gedachten heeft.
 4. Wat zijn de nadelen van stille verkoop? Het belangrijkste nadeel van stille verkoop is het beperkte bereik. Doordat uw woning niet breed geadverteerd wordt, bereikt u minder potentiële kopers. Dit kan resulteren in minder biedingen en mogelijk een lagere uiteindelijke verkoopprijs. Ook kan de verkoop meer tijd in beslag nemen, omdat u zich richt op een kleinere groep geïnteresseerden. Dit kan vooral een probleem zijn als u onder tijdsdruk staat om uw woning te verkopen. Daarnaast mist u mogelijk de dynamiek en het competitieve aspect van een openbare verkoop, waarbij meerdere geïnteresseerden de prijs kunnen opdrijven.

Vind een makelaar in de buurt voor het aanbieden van je huis in stille verkoop