Skip to content

Tramstraat 52a - 58

7848 BL Schoonoord

Beschikbaar

€ 265.000,- k.k.

  1. Home>
  2. Bedrijfspanden>
  3. Koop Schoonoord Tramstraat 52a – 58

Te koop: bosperceel achter het perceel Tramstraat 56 te Schoonoord voor de realisatie van een saunacomplex. Het plangebied beslaat ruim 3 hectare bos. Het ligt grotendeels achter het bebouwingslint en is niet openbaar toegankelijk. Ter weerszijden van Tramstraat 56 liggen twee uitlopers van het bos die reiken tot aan de weg. In het bos zijn enkele paden aangelegd en is een kleine bosven aanwezig.

BEREIKBAARHEID:
De bereikbaarheid van het plangebied is zowel per auto als per fiets zeer goed. De Tramstraat maakt onderdeel uit van de doorgaande verbinding (N367) tussen Rolde en Sleen. De Tramstraat is de noordelijke in-uitvalsweg van Schoonoord. De weg wordt begeleid door een vrijliggend fietspad. Qua openbaar vervoer is de locatie eveneens goed bereikbaar met de buslijn van Emmen naar Assen. De goede bereikbaarheid wordt bevestigd door de reeds aanwezige recreatieve voorzieningen in het lint.

LANDSCHAPPELIJKE INPASSING:
Zowel vanuit het perspectief van de saunabezoekers als vanuit de omgeving is het van belang dat het bos zoveel mogelijk gehandhaafd blijft. Het bos maakt immers deel uit van het totale kwalitatief hoogwaardige “product” en dient als landschappelijke element vanuit de omgeving herkenbaar te blijven. Zichtbare bebouwing zou hierop te grote inbreuk geven. Het aanzicht van het plangebied blijft daarom onveranderd. Middels het plan wordt een bebouwing vrije rand gegarandeerd. Tevens is het de bedoeling dat ten minste 1 hectare bos binnen de rand onbebouwd blijft.

SAUNACOMPLEX:
Bij het realiseren van de bestemming gelden de volgende uitgangspunten:
a. Het saunacomplex, dat als één gebouw zal worden uitgevoerd, dient op het landschappelijk verantwoorde wijze in het bestaande bos te worden ingepast, waarbij de wijze van inrichting van het terrein zoveel mogelijk wordt gehandhaafd.
b. Het saunacomplex wordt gesitueerd in het meest oostelijk gelegen deel van het bouwvlak;
c. Het parkeren geschiedt op een locatie, op de plankaart aangeduid als “parkeren”, waardoor storend autoverkeer zowel bij de sauna als bij de woningen aan de Tramstraat wordt voorkomen;
d. Om het karakter van het binnen het bouwvlak gelegen bos te beschermen, wordt gestreefd naar het in standhouden van minimaal 1 hectare bos, bij voorkeur aan de randen;
e. Gestreefd wordt naar een gescheiden waterafvoer door infiltratie in de bodem en afwatering op het bosven;

BIJZONDERHEDEN:
– Eén bedrijfswoning toegestaan;
– Kadastrale aanduiding: gemeente Sleen, sectie A, nummer 5912, groot: 29.213m² en nummer 5099, groot: 1.050m²;
– Het perceel is uitsluitend bestemd voor de realisatie van een saunacomplex;

  • 11.011 m2

Kenmerken Tramstraat 52a - 58

Overdracht

StatusBeschikbaar
Prijs€ 265.000,- k.k.

Oppervlaktes en inhoud

Soort ObjectBouwgrond
Perceeloppervlakte11.011 m2

Parkeergelegenheid

Geen eigenschappen

Bouw

BouwvormNiet van toepassing

Overig

Geen eigenschappen

Ligging Tramstraat 52a - 58

Vergelijkbaar bedrijfsaanbod