Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Spuistraat 33 1442 PR Purmerend

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 350.000,- k.k.

Met een plantsoen en een rustige straat aan de voorzijde woon je op fantastische plek in Overwhere. Dit is een wijk voor alle leeftijden, of je nu net samen gaat wonen of een volgende stap maakt in je wooncarrière. Als je hier woont hoef je niet meer te verhuizen, want dit is een heerlijk huis met potentie voor de toekomst. De kozijnen zijn van kunststof, er zijn drie goede slaapkamers en er is de mogelijkheid om een dakopbouw te creëren. Als je om je heen kijkt, dan zie je dat veel huizen deze verbouwing al hebben uitgevoerd. Wat verder goed is om te weten, de spouwmuren en kruipruimte zijn nageïsoleerd, want dat deden ze in de jaren 60 nog niet.

Komen er in dit huis kleine kinderen wonen? Op 75 meter afstand zijn een peuterspeelzaal en basisschool ’t Carrousel. Vlak om de hoek, aan de Rivierenlaan, is een speeltuintje en verder zijn de bushalte, diverse medische voorzieningen en winkelcentrum Overwhere in de nabijheid. Bij de Where is een zwemsteiger en via het bruggetje fiets je zo de Beemster in. Ga je met de auto op pad? Het is maar een paar minuten naar de N244 (Alkmaar-Volendam/Edam) en de A7 (Den Oever-Amsterdam). Werk je in Amsterdam of ga je een dagje winkelen in de hoofdstad? Stap op de bus naar Noord, waar je vervolgens met de Noord Zuidlijn zo naar het centrum reist.

Indeling:
Begane grond:
Niet alleen de kozijnen, maar ook de voor- en achterdeur zijn van kunststof. Via de voordeur, met brievenbus en ondoorzichtig glas, loop je de hal in. Hier zijn de meterkast, trapopgang, een trapkast en de toiletruimte met fonteintje.
De woonkamer heeft een lengte van ruim 7.60 meter, met veel lichtinval aan de zuid- en noordkant. Het zitgedeelte is aan de voorzijde en aan de achterzijde, naast de keuken, is plek voor een grote eettafel. De muren en het plafond zijn gestuct, op de vloer ligt laminaat en de grote haard biedt de mogelijkheid om te genieten, na wat aanpassingen, van een haardvuur.
Via het eetgedeelte loop je de keuken in, waar een lichtkleurige hoekopstelling staat. De gaskookplaat en afzuigkap zijn ingebouwd en aan de andere kant, naast de doorgang naar de woonkamer, is ruimte om andere apparatuur neer te zetten. De inbouwkast heeft nog het originele jaren 60 glas in de deur, wat toen heel hip was en nu retro wordt genoemd.

Eerste verdieping:
Vanaf de overloop zijn drie slaapkamers en de badkamer te bereiken. Ook zijn er twee inbouwkasten op deze verdieping, waarvan een op de overloop. Kies je de slaapkamer aan de voorzijde als master bedroom of toch de grote slaapkamer aan de achterzijde?
De badkamer is heel slim ingedeeld met een ligbad, aparte douche, wastafel, tweede toilet en een handdoekenradiator. Het brede raam zorgt voor lichtinval en een goede ventilatiemogelijkheid.

Tuin:
Een huis met een tuin, dat is de wens van velen. Deze woning heeft een leuke voortuin op het zuiden en een diepe achtertuin op het noorden, die zowel zon als schaduw biedt. In de stenen berging is ruimte voor de fietsen en er is een poort naar de steeg.

Bijzonderheden:
– De spouwmuren zijn geïsoleerd met EPS-parels;
– Kunststof kozijnen met HR-glas;
– Kruipruimte is geïsoleerd met isolatiechips;
– Verwarming en warm water via een HR-ketel (Nefit Proline);
– Open haard is sinds 2017 niet meer gebruikt;
– dakopbouw is te realiseren, hiervoor bestaat geen gemeentelijk bezwaar (vergunning dient wel aangevraagd te
worden);
– Energielabel D;
– De bushalte staat op slechts enkel minuten lopen, NS station Overwhere ligt op ca 10 minuten lopen;
– Uitvalswegen goed bereikbaar;

  • 88 m2
  • 131 m2
  • 3

Kenmerken Spuistraat 33

Overdracht

Vraagprijs€ 350.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte131 m2
Woonoppervlakte88 m2
Inhoud312 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1964
Dak typePlat dak
IsolatievormenDakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbelglas
EnergielabelD

Indeling

Aantal verdiepingen2
Aantal kamers4
Aantal slaapkamers3
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Spuistraat 33

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

79.928

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

43%

20% NL

25%

20% NL

32%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod