Ga naar inhoud

Te koop: appartement Eikenhorst 349 2402 RW Alphen aan den Rijn

Drieman Alphen aan den Rijn
Neem contact met mij op

Verkocht o.v.

€ 232.500,- k.k.

Deze woning onder voorbehoud verkocht aan een huurder van Woonforte, die voorrang verkrijgt in het verkooptraject.
Indien de woning onverhoopt niet verkocht wordt, zullen we eerst de bij ons geregistreerde geïnteresseerde huurders en daarna de overige geïnteresseerden benaderen.
Indien u interesse heeft in deze woning vernemen wij dit graag van u, zodat wij dit in het verkoopdossier kunnen noteren en u kunnen benaderen mocht voornoemde situatie zich voordoen.

Heeft u ook interesse in andere woningen die wij voor Woonforte verkopen? Geef uw gegevens dan aan ons door. Wij noteren uw gegevens op de speciale Woonforte interesselijst en houden u op de hoogte!

Leuk 2-kamerappartement met balkon op het oosten gelegen met fijn groen uitzicht

Dit kleinschalige appartementencomplex gelegen op een rustige locatie bestaat deels uit 3 en deels uit 4 woonlagen. Op de begane grond bevinden zich de bergingen. Het trappenhuis bevindt zich in het midden van het gezamenlijke binnenterrein. Het complex is fraai gelegen aan een dijksloot en tevens gunstig gelegen ten opzichte van winkelcentrum ‘de Herenhof’ en ‘De Ridderhof’. Het openbaar vervoer is op korte afstand en ook de uitvalswegen, sportvoorzieningen en scholen zijn binnen enkele minuten te bereiken. Rondom het complex is er voldoende parkeergelegenheid.

Graag geven wij, vooruitlopend op een vrijblijvende bezichtiging, een idee van de indeling en afwerking:

Begane grond
Via het gezamenlijke binnenterrein middenin het complex bereik je de trapopgang naar de galerij van het appartement. De fietsenberging van het appartement is ook aan het gezamenlijke binnenterrein gelegen en heeft de afmetingen van 3,45 x 1,50 meter.

Tweede verdieping
Wanneer je binnenstapt in de ruime hal heb je toegang tot alle vertrekken van het appartement. In de hal zelf tref je de moderne meterkast (4 groepen, 2x aardlek) en een vaste kast met C.V.-ketel (Intergas, 2018) aan. Aan de voorzijde bevindt zich de ruime slaapkamer waar voldoende ruimte is voor een tweepersoonsbed en een grote kast.

Inpandig bevindt zich de badkamer. De badkamer is eenvoudig, maar prima afgewerkt. De badkamer beschikt over een ruime douchehoek, staand toilet, wastafel en aansluiting voor de wasmachine, alsmede een radiator. De vloer is uitgevoerd met blauwe vloertegels en de wand is betegeld met witte wandtegels.

De woonkamer en de keuken zijn aan de achterzijde gelegen. De woonkamer is heerlijk licht vanwege de grote raampartijen en biedt voldoende ruimte voor een knusse zithoek en eethoek. De open keuken bestaat uit een rechte opstelling met bovenkasten, alsmede een spoelbak en kunststof werkblad. Ook is er een gasaansluiting aanwezig. Tenslotte kun je vanuit de woonkamer het balkon betreden. Deze is gelegen op het oosten, waardoor je vanaf de ochtend tot de middag de zon op het balkon hebt staan. Je kijkt daarbij leuk weg over wat groen en water.

V.v.E.
Bij de aankoop van een appartement wordt men van rechtswege lid van de Vereniging van Eigenaren. Je betaalt circa € 110,06 per maand voor de woning en circa € 11,- per maand voor de berging aan de V.v.E (2024) voor het beheer en onderhoud van het appartementencomplex. Je betaalt eenmalig toetredingskosten om je bij de V.v.E. in te schrijven. Deze kosten bedragen €108,90 (2024) en betaalt je enkel bij in- en uittreding in de V.v.E. De stukken van de V.v.E. kun je bij ons kantoor opvragen.

Bijzonderheden:
– Dit is een voormalige huurwoning van woningcorporatie Woonforte.

– Daar waar vraagprijs staat vermeld dient u koopsom te lezen.

– Voor de overdracht is een vaste projectnotaris aangewezen te weten notariskantoor Kroes & Partners te Alphen aan den Rijn.

– Als u de woning koopt gaat u akkoord met een zelfbewoningsverplichting en een verblijvingsbeding.
Het verblijvingsbeding houdt in dat u de woning voor minimaal 3 jaar in eigendom dient te houden. In de eerste 3 jaar blijft u er zelf wonen (of eerstegraads familie) en kunt u de woning niet boetevrij verkopen.

De zelfbewoningsverplichting houdt in dat u de woning koopt om zelf te bewonen (of u koopt het voor een eerstegraads familielid). Bij doorverkoop bent u als eigenaar verplicht om de zelfbewoningsplicht op te leggen aan een opvolgende koper (kettingbeding). Alle toekomstige eigenaren dienen de woning dus zelf (of door eerstegraads familie) te laten bewonen. Dit is een oneindig kettingbeding.

– Huurders die hun huidige huurwoning achterlaten hebben voorrang ten opzichte van een ieder en verkrijgen € 5.000,= korting op de koopsom.

– Als er meerdere huurders van Woonforte zijn die de woning willen kopen bepaalt Woonforte in het belang van de woonruimteverdeling. De toewijzing is dan als volgt:
1. Huurders die een huurwoning leeg achterlaten in een verkoopcomplex.
2. Huurders die een eengezinshuurwoning van Woonforte leeg achterlaten.
3. Huurders die een huurappartement van Woonforte leeg achterlaten.
Bij meerdere kandidaten in één categorie telt de langste woonduur in de huurwoning die wordt achtergelaten.

– Woonforte behoudt altijd het recht om de woning te gunnen aan de meest geschikte kandidaat.

Interesse in deze woning? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.
Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in de regio Alphen aan den Rijn en omgeving vindt u op Funda.

Deze informatie is met zorgvuldigheid samengesteld. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Mochten er onverhoopt onjuistheden staan vermeld dan wordt onzerzijds echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

  • 53 m2
  • 1

Kenmerken Eikenhorst 349

Overdracht

Koopprijs€ 232.500,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Woonoppervlakte53 m2
Inhoud167 m3

Bouw

SoortPortiekflat
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1983
Dak typePlat dak
IsolatievormenGedeeltelijk dubbelglas
EnergielabelB

Indeling

Aantal verdiepingen1
Aantal kamers2
Aantal slaapkamers1
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Eikenhorst 349

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

108.915

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

29%

20% NL

34%

20% NL

37%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod