Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Parallelweg 134 1541 BD Koog aan de Zaan

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 575.000,- k.k.

De ‘Weyde Blick’ is een stijlvol jaren 30 herenhuis, boordevol karakter en met een garage aan de achterzijde. De prachtige architectuur met brede dakoverstekken en een halfronde erker trekt direct de aandacht. In totaal zijn er vijf slaapkamers, waarvan twee op de bovenste verdieping en de badkamer is, net als de rest van het woonhuis, voorzien van originele elementen. De woon-/eetkamer en serre vormen samen een leefruimte van goed formaat. De voor- en achtertuin hebben door de vele bloemen en planten een aangenaam karakter.

De voorzijde van dit herenhuis bevindt zich aan de Parallelweg en de achtertuin aan de Prins Hendrikstraat. Het is een fantastische plek om te wonen, op een paar minuten lopen van de Zaan. In beide straten kun je vrij parkeren en het gezellige Zuideinde bevindt zich, net als een grote supermarkt (AH/Dekamarkt) en het buurthuis, op loopafstand. Het is maar een paar minuten naar de oprit van de A8 en na een paar minuten fietsen zet je de fiets bij het treinstation van Koog aan de Zaan.

Indeling:
Begane grond:
Bewonder de authentiek architectuur van de ‘Weyde Blick’ en loop naar de entree, aan de linkerzijde van dit herenhuis. De vloertegels bij het bordes, het metselwerk en de plantenbak vormen een fraai geheel.
Vanuit de royale ontvangsthal gaat de trap naar de eerste verdieping. Aan de voorzijde is de garderobe en naast de trapopgang is de toiletruimte, met retro tegels en een klassiek fonteintje. Achter een van de deuren is een trap naar de wijn-/provisiekelder.
De woonkamer met erker en ronde gashaard staat in verbinding met de eetkamer, die ook ruimte biedt aan een tweede zithoek. Fraaie elementen zijn de halfronde erker, de hoek inbouwkast in de eetkamer, glas in loodramen en schuifdeuren naar de serre. De totale oppervlakte is ca. 40 m², met mooi uitzicht naar de tuin en openslaande deuren naar de achtertuin.
Vanuit de hal is de keuken te bereiken, met groene wandtegels en een lichte wandopstelling met een dubbele spoelbak. Hoe ga je deze keuken indelen? Met je eigen apparatuur of kies je voor een geheel nieuwe keuken, vergroot je de keuken, door de scheidingswand met de eetkamer te verwijderen?
Wij proberen door middel van een tweetal zogenaamde “artist impressions” van de woonkamer en de keuken, die wij hebben toegevoegd in de presentatie, je te inspireren. De woning biedt zoveel mogelijkheden, wij zijn benieuwd naar jouw plannen!

Eerste verdieping:
Volg de prachtige bordestrap naar de overloop, waaraan drie slaapkamers en de badkamer grenzen. Je ziet niet alleen paneeldeuren, maar ook een parketvloer met blokmotief. Aan de achterzijde zijn twee slaapkamers, waaronder de hoofdslaapkamer met openslaande deuren naar het platte dak. De derde slaapkamer, met twee inbouwkasten, bevindt zich aan de voorzijde.
De badkamer, met opvallende wandtegels en een granitovloer, is ingedeeld met een ruime douche, tweede toilet en een klassieke wastafel met een marmeren blad en achterwand. Dit is een badkamer met karakter, die het luxe leven van het begin van de vorige eeuw uitstraalt. Wat is vernieuwd, is de douche. Deze is geplaatst op de plek waar vroeger een ligbad stond. Met wat aanpassingen en behoud van de originele details kun je hier een prachtige retro-badkamer maken met alle gemakken die je heden ten dage wenst!

Tweede verdieping:
Op de tweede verdieping zijn een ruime overloop en twee slaapkamers, waarmee het totaal op vijf komt. De originele houten vloer is zichtbaar en de slaapkamer aan de achterzijde is voorzien van een kleine dakkapel. De tussenwanden op deze verdieping zijn niet dragend, dus een andere indeling is mogelijk naar je eigen wensen te maken. Ruimte genoeg!

Tuin:
Dit herenhuis boordevol karakter heeft een mooi aangelegde voor-, zij- en achtertuin. De voortuin met gevarieerde beplanting is gesitueerd op het westen en aan twee kanten is een eigen achterom.
De achtertuin op het oosten is een oase van groen, met genoeg ruimte om in de zon te zitten. Aan de achterzijde grenst de tuin, net als de stenen garage, aan de Prins Hendrikstraat. Ook is er een poort naar deze rustige straat.

Bijzonderheden:
– Volle eigendom
– Stijlvol, vrijstaand jaren 30’ jaren herenhuis boordevol karakter
– Dak- en gevelisolatie
– Houten kozijnen met dubbel glas
– Verwarming en warm water via een HR-ketel
– Grote garage (met aangebouwde berging) aan de achterzijde, te bereiken via de Prins Hendrikstraat
– Vijf slaapkamers, maar meer kamers zeer goed mogelijk
– Naar eigen smaak te moderniseren en verbouwen
– Energielabel D
– Gunstig gesitueerd ten opzichte van NS-station (op loopafstand), uitvalswegen, winkels en scholen.
– Fundering is niet onderzocht, monitoring meetbouten door gemeente Zaanstad sinds 2014.

  • 137 m2
  • 309 m2
  • 5

Kenmerken Parallelweg 134

Overdracht

Vraagprijs€ 575.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte309 m2
Woonoppervlakte137 m2
Inhoud495 m3

Bouw

SoortHerenhuis
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1934
Dak typeSamengesteld dak
IsolatievormenDakisolatie, Muurisolatie, Dubbelglas
EnergielabelD

Indeling

Aantal verdiepingen4
Aantal kamers7
Aantal slaapkamers5
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Parallelweg 134

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

153.679

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

38%

20% NL

25%

20% NL

36%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod