Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Starnmeerdijk 16 1458 PM Spijkerboor

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 550.000,- k.k.

Stelt u zich eens voor: een idyllische ochtend aan de Starnmeerdijk 16 in Spijkerboor, waar de eerste zonnestralen dansen over het glinsterende water van het Noordhollands Kanaal en de vogels hun ochtendserenade beginnen. Het schilderachtige uitzicht aan de voorzijde van deze dijkwoning is slechts het begin van de charme die deze unieke woning te bieden heeft. Aan de achterzijde strekt zich een adembenemend panorama uit over de weidse polders, een uitnodiging om elke dag opnieuw te genieten van de rust en schoonheid van het Noord-Hollandse landschap.

De Starnmeerdijk 16, gebouwd in 1890, ademt de sfeer en stijl van de negentiende eeuw. In deze periode werd veel aandacht besteed aan detail en ambacht, wat terug te zien is in de karakteristieke elementen van deze woning. Kleine lintdorpjes zoals Spijkerboor, waar dit huis deel van uitmaakt, zijn doordrenkt van historie en authentieke charme. De bouwstijl uit deze tijd kenmerkt zich door een combinatie van eenvoud en functionaliteit, met oog voor de omgeving en het gebruik van duurzame materialen.

Deze dijkwoning biedt een unieke woonervaring dankzij het hoogteverschil tussen de voor- en achterzijde. Dit zorgt niet alleen voor prachtige zichtlijnen, maar biedt ook praktische voordelen. Onder de leefruimtes bevindt zich een ruime werkplaats, die eenvoudig kan worden omgebouwd tot een volwaardige woonruimte. Dit maakt de woning niet alleen bijzonder veelzijdig, maar ook geschikt voor diverse woonwensen, zoals een atelier, hobbyruimte of zelfs een zelfstandige woonunit.

De indeling van de woning is zowel charmant als praktisch. Bij binnenkomst vindt u rechts de eetkamer, perfect voor gezellige diners met familie en vrienden. Links bevindt zich de woonkamer, voorzien van een sfeervolle houtkachel en openslaande deuren naar het terras. Dit terras, met een trap naar beneden naar de achtertuin, biedt een rustige plek om te ontspannen en te genieten van het prachtige uitzicht over de omgeving. De keuken, tussenhal, badkamer en slaapkamer completeren de begane grond. De slaapkamer heeft tevens een deur naar de entresol, wat een speels en ruimtelijk element toevoegt aan de woning. Op de etage zijn er twee slaapkamers aanwezig met daartussen een ruime overloop.

Wonen aan het water heeft vele voordelen. Het biedt niet alleen een serene en ontspannen leefomgeving, maar ook recreatieve mogelijkheden zoals varen, vissen en wandelen langs het kanaal. De gemoedelijkheid van Spijkerboor, een klein en vriendelijk dorp, draagt bij aan een gevoel van gemeenschap en verbondenheid. Hier kent men elkaar nog en staat men klaar om elkaar te helpen, wat bijdraagt aan een warm en welkom thuisgevoel.

Alles bij elkaar is Starnmeerdijk 16 een woning voor de echte liefhebber. De combinatie van historische charme, adembenemende uitzichten en veelzijdige woonmogelijkheden maakt deze woning uniek. De voordelen zijn zo talrijk dat we er een boek over zouden kunnen schrijven, maar liever laten wij u de locatie en faciliteiten zelf ervaren tijdens een bezichtiging.

Onze makelaars staan klaar om u rond te leiden in deze bijzondere woning. Voor een uitgebreide indruk van de woning en de omgeving nodigen wij u uit om onze bezichtigingsvideo te bekijken. Voor alle details kunt u de brochure downloaden, waar u tevens de lijst van roerende zaken en de vragenlijst van de woning vindt. Wij hopen u spoedig te mogen verwelkomen!

PS. Wilt u als eerste op de hoogte zijn van ons nieuwste aanbod? Volg ons dan op social media, zodat u altijd als eerste op de hoogte bent van de marktontwikkelingen! Ons werkgebied beslaat een groot deel van Noord-Holland. Bent u benieuwd naar de waarde van uw huidige woning? Onze makelaars komen graag bij u langs voor een vrijblijvend verkoopgesprek met gratis waardebepaling.

  • 108 m2
  • 285 m2
  • 3

Kenmerken Starnmeerdijk 16

Overdracht

Vraagprijs€ 550.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte285 m2
Woonoppervlakte108 m2
Inhoud443 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1890
Dak typeSamengesteld dak
IsolatievormenGrotendeels dubbelglas
EnergielabelG

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers5
Aantal slaapkamers3
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Starnmeerdijk 16

Voorzieningen

Vergelijkbaar woningaanbod