Ga naar inhoud

Te koop: appartement Van der Hoopstraat 95-3 1051 VD Amsterdam

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 350.000,- k.k.

Wonen op één van de gezelligste plekjes van Amsterdam!

Een appartement op eigen grond? Geen gedoe met erfpacht? Dit is een buitenkansje! Op een prachtplek in de Staatsliedenbuurt, om de hoek van het Westerpark en de Jordaan, kun jij de nieuwe bewoner worden van dit goed ingedeelde appartement van 38.2 m² op de derde verdieping, met een heerlijk lichte woonkamer en een ruime slaapkamer met balkon. In de directe omgeving vind je leuke koffie- en eettentjes, winkels, de tram-/bushalte en vele andere voorzieningen die het leven in Amsterdam zo geliefd maken. Via de S103 is er een goede verbinding met de Ring A10.

De straat met fraaie bebouwing is vernoemd naar Joan Cornelis van der Hoop, die leefde in de 18e en 19e eeuw. Deze man wordt genoemd als een goed filosoof, maar een slecht politicus. Hij heeft in ieder geval belangrijke functies vervuld ten tijde van de Republiek en onder het regime van koning Willem I. Het meest bekend is hij vanwege zijn hoge functies bij de Marine. Zelf woonde bij, als geboren Hagenaar, aan de Leidsegracht, in het Prinsenhof, aan de Oudezijds Voorburgwal en aan de Herengracht.

Indeling:
Appartementengebouw:
Naast de kapsalon is de goed onderhouden centrale entree van de bovengelegen appartementen, vier in totaal. Met de trap ga je vervolgens naar de derde verdieping, waar dit fantastische appartement gesitueerd is.

Appartement:
Je stapt direct de woonkamer met open keuken in, die heerlijk licht is dankzij de grote ramen aan de straatkant. Openslaande deuren geven toegang tot een klein balkon, die je kunt vergroenen met planten en bloemen in potten en bakken. Geniet van het uitzicht naar de Van der Hoopstraat en de Groen van Prinstererstraat, beiden met vele karakteristieke panden. Blikvanger in de woonkamer is de zwarte schouw, die goed past bij de laminaatvloer.
In de open keuken staat een lichte hoekopstelling met een spoelbak, gaskookplaat en een afzuigkap. De rest van de apparatuur kun je zelf toevoegen, of kies je toch voor een geheel nieuwe keuken?
Niet alleen de woonkamer met open keuken, maar ook de slaapkamer is heerlijk ruim. Je vindt de slaapkamer aan de achterzijde, over een breedte van maar liefst 4.10 meter en met openslaande deuren naar het brede balkon. In de slaapkamer is genoeg ruimte voor een tweepersoonsbed, garderobekast en een bureau voor de thuiswerker.
Als laatste is er de goed ingedeelde badkamer met een ruime douche (zonder opstap), een toilet en een wastafelmeubel. Dankzij de witte wand- en vloertegels oogt de badkamer heel ruimtelijk.

Balkon:
Dit appartement heeft twee balkons, op het noorden en het zuiden. Zet de openslaande balkondeuren in de woonkamer open en schuif je stoel richting de opening, waar je heerlijk kunt zitten. Het balkon aan de achterzijde (zuid) biedt ruimte om buiten te zitten. Achter de deur is een kast met de opstelling van de HR-ketel.

Bijzonderheden:
– Volle eigendom (eigen grond, dus geen erfpacht!)
– Aluminium/kunststof kozijnen met dubbel glas
– Verwarming en warm water via een HR-ketel
– Gezonde, actieve VvE (Van der Hoopstraat 95/97/99, beheerd door VVE NL)
– VvE bijdrage € 98,- per maand
– Energielabel G

  • 38 m2
  • 1

Kenmerken Van der Hoopstraat 95-3

Overdracht

Vraagprijs€ 350.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Woonoppervlakte38 m2
Inhoud127 m3

Bouw

SoortBovenwoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1906
Dak typePlat dak
IsolatievormenDubbelglas
EnergielabelG

Indeling

Aantal verdiepingen1
Aantal kamers2
Aantal slaapkamers1
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Van der Hoopstraat 95-3

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

844.947

Vergelijkbaar woningaanbod