Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis S. Hartstraat 9 1507 WX Zaandam

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 450.000,- k.k.

Ben je klaar voor een eerste date met jouw droomhuis? Aan de S. Hartstraat staat deze fraai verbouwde woning met een dakopbouw, maar liefst vijf slaapkamers, een luxe badkamer, fraaie keuken en een diepe tuin op het zuidoosten. Wil je uitbouwen? De buren laten zien dat de woonkamer fors vergroot kan worden en dat er ruimte is voor een (fietsen)berging. En het plekje? Deze woning staat aan een autovrij woonerf haaks op een heel rustige straat zonder doorgaand verkeer!

Maar voor we enthousiast verder vertellen over het huis … waar komt de straatnaam vandaan? Simon Hart, geboren in Zaandam, was gemeentearchivaris van het voormalige Gemeentearchief van Amsterdam. Dankzij een aanbevelingsbrief met de rake woorden ‘ U zult er geen spijt van hebben’ begin hij zijn carrière als 18-jarige in de hoofdstad. Dit was in 1929 en in de jaren 90 is er een straat naar hem vernoemd. Hoe mooi is dat?

Het is fijn wonen in de rustige, kindvriendelijke wijk Westerwatering. Om de hoek begint de vrije natuur, gemarkeerd door het Westerwindpad dat zelfs is opgenomen in de routes van Mooi Noord-Holland. Dit is een fijne plek om te wandelen, skeeleren of hardlopen. Kinderen kunnen lopend naar de basisschool en verder zijn kinderopvang en peuterspeelzalen binnen handbereik. Via de brug over het water loop je naar winkelcentrum Westerwatering met een supermarkt, bakker, slager en andere winkels. Nog een voordeel; het treinstation en het centrum met winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden bevinden zich op fietsafstand.

Indeling:
Begane grond:
De buitenzijde, met waar je drie verdiepingen telt, maakt je nieuwsgierig en enthousiast. Open de voordeur naar de ruime hal, met de meterkast en de moderne toiletruimte aan de rechterzijde. De visgraat pvc-vloer ligt niet alleen in de hal, maar ook in de woonkamer en keuken. Mooie elementen zijn het patroonbehang en de zwarte, stalen woonkamerdeur met glas. Ook in de toiletruimte is veel moois te zien; betonstuc op de muren, een wandcloset, fonteintje en een nis met verlichting.
De tuingerichte woonkamer met grote schuifpui is een fantastische leefruimte, waar een grote eettafel en een zithoek voor het hele gezin prima kunnen staan. De muren en het plafond zijn gestuct, de vloer is fraai en op de trap ligt zacht tapijt.
Aan de voorzijde is de verrassend ruime keuken, die zo uit een woonmagazine lijkt te komen. In 2024 is de keuken gewrapt en het aanrechtblad is, net als de achterwand bij het kookgedeelte, uitgevoerd in een trendy marmerlook. De gaskookplaat, afzuigkap, koel-/vriescombinatie en vaatwasser blijven achter en de combimagnetron wordt ter overname aangeboden.

Eerste verdieping:
Niet alleen de begane grond, maar ook de eerste verdieping is het toppunt van sfeer. Vanaf de overloop zijn drie slaapkamers te bereiken, waaronder de zeer ruime en sfeervolle master bedroom. Deze kamer, met zwart plafond, bevindt zich aan de voorzijde en de kamers aan de achterzijde zijn beiden ingericht als kinderkamer.
De badkamer is het toppunt van luxe en stijl. Je ziet grote wand- en vloertegels, hexagoon tegels in de douche, een ronde spiegel met verlichting, een zwart wastafelmeubel en een wandcloset.

Tweede verdieping:
Oorspronkelijk had deze woning twee etages, maar nu zijn het er drie. Op de bovenste verdieping zijn nog twee ruime slaapkamers, waarmee het totaal op vijf komen. In beide slaapkamers ligt een visgraat pvc-vloer en de slaapkamer aan de achterzijde, met wastafel, heeft een schuifpui naar het dakterras op het zuidoosten.

Tuin:
In de voortuin liggen vierkante, antracietkleurige tegels en de achtertuin op het zuidoosten is bestraat met lichtgrijze, vierkante tegels van natuursteen. Zo heb je weinig onderhoud en genoeg ruimte om lekker buiten te zitten. Dit kan in de zon en schaduw, van de vroege ochtend tot in de avond. Goed om te weten; de achtertuin is groot genoeg voor een uitbouw en een (fietsen)berging. Zit jij hier straks lekker buiten?

Bijzonderheden:
– Eigendom belast met erfpacht afgekocht canon tot 2 januari 2040;
– Dak-, spouwmuur- en vloerisolatie;
– Houten, kunststof en aluminium kozijnen, minstens met dubbel glas;
– Verwarming en warm water via een HR-ketel (Intergas HRE, 2021);
– Grote dakopbouw met twee extra slaapkamers en een dakterras;
– 5 slaapkamers;
– Mogelijkheid voor een uitbouw en een (fietsen)berging;
– In rustig hofje/woonerf in het gewild Westerwatering, vlakbij het Westerwindpad;
– Uitstekende bereikbaarheid per auto, spoor en streekvervoer;
– Energielabel B.

  • 120 m2
  • 118 m2
  • 5

Kenmerken S. Hartstraat 9

Overdracht

Vraagprijs€ 450.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte118 m2
Woonoppervlakte120 m2
Inhoud424 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1990
Dak typePlat dak
IsolatievormenDakisolatie, Muurisolatie, Dubbelglas
EnergielabelB

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers6
Aantal slaapkamers5
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging S. Hartstraat 9

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

153.679

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

23%

20% NL

28%

20% NL

49%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod