Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Vijfmorgenstraat 7 7204 ND Zutphen

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 439.000,- k.k.

Bezichtigingen vinden plaats tot en met maandag 8 juli 2024.

Uniek in zijn soort, dat is een absoluut kenmerk voor deze sfeervolle, gemoderniseerde stadsboerderij uit 1902. De grote, ronde boerderijdeuren en oorspronkelijke stalramen aan de voorzijde maken het aanzicht van de woning een opvallend geheel in de rustige straat. In de woning zijn oude elementen behouden gecombineerd met de woontrends van nu, waardoor dit een huis is met een fantastische sfeer. Boven zijn vier slaapkamers en de badkamer, terwijl de fraaie vide geschikt is als thuiswerkplek of muziekruimte. De woonkamer, eetkamer, zitkamer en keuken vind je op de begane grond. In het multifunctionele souterrain, welke op originele wijze toegankelijk is vanuit de woonkamer, word je verrast door de ruimte, terwijl de tuin het plaatje meer dan compleet maakt.

Dit fantastische huis staat op een rustige, mooie plek in de populaire wijk Waterkwartier. Vlak om de hoek is een winkelcentrum met twee supermarkten, diverse winkels, een wijkcentrum en horecagelegenheden. Ook scholen en sportaccommodaties zijn in de nabijheid en zelfs het gezellige stadscentrum van Hanzestad Zutphen ligt op loopafstand, waardoor deze woning een ideale ligging heeft voor vertier- en rustzoekers.

Indeling:

Begane grond:
De woon-/eetkamer is een indrukwekkende ruimte met een bijna 4 meter hoog plafond en een grote pui, voorzien van openslaande deuren. Het balkenplafond, de originele ramen, gemetselde trappen en het kelderluik zorgen voor een fantastische sfeer. De massief eiken vloer en de trap met vide passen perfect in het geheel. In de hoek van de eetkamer is een deur naar de serre, die als tuinkamer een prettige verlenging van de tuin is, maar ook dienst doet als dagelijkse entree.
In het rechterdeel van de woning bevindt zich een extra zitkamer, de keuken en het trapportaal met toiletruimte. De zitkamer is een knusse, sfeervolle ruimte die ook als kantoor-/praktijkruimte gebruikt kan worden. Hier zie je niet alleen een mooie houten vloer, maar ook een schouw met houtkachel.
De keuken is een fijne ruimte met veel lichtinval, een balkonplafond en een keukenopstelling in T-vorm. Deze keuken biedt veel bergruimte en de gaskookplaat met wokbrander, vaatwasser (2023) en combimagnetron zijn ingebouwd. Een ruime, ingebouwde koel-vriescombinatie van Boretti maakt het geheel helemaal af. In het naastgelegen trapportaal is de moderne toiletruimte met fonteintje.

Eerste verdieping:
Via de trap in de woonkamer kom je op de vide, die nu als muziek- en loungeruimte in gebruik is, maar ook goed dienst kan doen als (thuis)werkplek. Vanaf de aansluitende overloop zijn vier slaapkamers en de badkamer te bereiken.
De master bedroom heeft lichtinval aan twee zijden, een ruime vloeroppervlakte en een mooi doorkijkje naar de vide. De zijwanden en kozijnen van de dakkapel zijn in 2024 volledig vernieuwd. Aan de voorzijde van de woning zijn nog twee slaapkamers en de vierde slaapkamer is aan de achterzijde, naast de badkamer.
De badkamer met dakkapel (2018) is stijlvol ingedeeld met een ligbad (2020), aparte douche, wandcloset en een groot meubel waarop twee waskommen staan. Witte wandtegels zijn gecombineerd met mooie kranen en patroontegels op de vloer, welke tevens uitgerust is met elektrische vloerverwarming.

Souterrain:
Onder het luik in de woon-/eetkamer is een trap naar het souterrain. Hier heb je de beschikking over twee multifunctionele ruimtes (1.76m hoog), ingedeeld als speelkamer en berging/wasruimte. Beide ruimtes hebben een troffelvloer en zijn afgewerkt met een gietvloer. Vanuit het souterrain is tevens de tuin te bereiken.

Exterieur:
Niet alleen de woning, maar ook de tuin is een plek met sfeer. Open de deuren in de serre naar het overdekte terras, dat in verbinding staat met de tuin. Het terras heeft een houten vloer en in een groot deel van de tuin ligt kunstgras. Bij het grind, waar een tweede terras gerealiseerd kan worden, zie je een mooie erfafscheiding met poort naar de openbare weg.
Op de woning rust een recht van overpad, waardoor de buren van nummer 5 gebruik mogen maken van de achteringang van de tuin en via een deur in de schutting hun eigen tuin mogen betreden. Er is ook mogelijkheid om hiervoor een afgeschermde steeg te plaatsen.

Bijzonderheden:
– Het dak, de begane grondvloer en de buitengevels van de woning zijn geïsoleerd;
– Houten kozijnen, voorzien van isolerende beglazing;
– De zijwangen, kozijnen (kunststof) en ramen van de dakkapel aan de voorzijde zijn in mei 2024 volledig vernieuwd;
– Verwarming en warm water via een HR-ketel (Nefit Proline, 2019);
– Vloerverwarming in de badkamer;
– Dakkapel en twee dakramen op de eerste verdieping (2018);
– De woning beschikt over een erfdienstbaarheidsregeling, waardoor een recht van overpad verleend wordt aan het naastgelegen, kadastrale perceel; Gemeente Zutphen, Sectie C, nummer 793;
– Energielabel D.

  • 149 m2
  • 147 m2
  • 4

Kenmerken Vijfmorgenstraat 7

Overdracht

Vraagprijs€ 439.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte147 m2
Woonoppervlakte149 m2
Inhoud686 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1902
Dak typeSamengesteld dak
IsolatievormenDakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbelglas, Volledig geïsoleerd
EnergielabelD

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers7
Aantal slaapkamers4
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Vijfmorgenstraat 7

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

47.340

Vergelijkbaar woningaanbod