Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Pieter Latensteinstraat 24 1501 VG Zaandam

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 350.000,- k.k.

Koffers pakken en verhuizen maar!

Wat een charme heeft deze woning. De rode dakpannen, donkerblauwe voordeur, dakkapel en de blauwe regen zorgen voor een huis met een fraaie uitstraling. Maar ook binnen is er veel moois te zien: een moderne keuken, een uitgebouwde woonkamer met openslaande tuindeuren, twee goede slaapkamers, een mooie badkamer en een handige zolderkamer. De achtertuin met berging en achterom is een kleurrijke buitenruimte boordevol sfeer en zon. Dat wordt genieten!

Pieter Latenstein was in het begin van de vorige eeuw wethouder en waarnemend burgemeester van Zaandam. Ook andere straten in dit mooie stukje Zaandam zijn vernoemd naar oud-burgemeesters, wat de naam Burgemeesterswijk verklaart. Na een korte wandeling door de wijk sta je in het centrum met winkels, restaurants, de bioscoop en het Zaantheater. In de wijk zijn een leuke kringloopwinkel, supermarkt en een basisschool, dus loop rond en ontdek de Burgemeestersbuurt! En reis je toch buiten de stad? Met de trein, bus en auto zijn Amsterdam, Purmerend en de Zaanstreek in een handomdraai te bereiken.

Indeling:
Begane grond:
De buitenzijde maakt je op slag verliefd, dus kom snel binnen kijken! Via de blauwe voordeur loop je de hal in, met een mooie tegelvloer en een leuk doorkijkje naar de keuken. Achter de paneeldeur met klassieke vrij/bezet wc sluiting is de toiletruimte met mozaïek tegels, stucwerk en een wandcloset.
Verrassend is de indeling op de begane grond, want de keuken is aan de voorzijde en de uitgebouwde woonkamer aan de achterzijde. Zo profiteer je bij het zit- en eetgedeelte van de gehele breedte van de woning, die bijna 4.30 meter is. Mooie elementen zijn het hoge, lichte balkenplafond, de eikenhouten vloer en de openslaande deuren naar de tuin.
In de keuken staat een ruime, lichte hoekopstelling met een keramisch aanrechtblad en vele lades. Het grote gasfornuis met oven, de afzuigkap en vaatwasser zijn ingebouwd. In de inbouwkast, die als provisieruimte wordt gebruikt, is plek voor een koel-/vriescombinatie.
Bij het zitgedeelte zie je niet alleen de openslaande tuindeuren, maar ook een paneeldeur die leidt naar de wasruimte. Hier kunnen de wasmachine en droger op elkaar staan. De aansluitende berging is vanuit de tuin te bereiken.

Eerste verdieping:
Aan de overloop grenzen twee ruime slaapkamers en de badkamer. De slaapkamer aan de voorzijde, met dakkapel, is ingericht als werkkamer en de kamer aan de achterzijde als master bedroom. In beide slaapkamers en op de overloop ligt laminaat.
In de badkamer is veel moois te zien. Grote, grijze vloertegels zijn gecombineerd met witte reliëf wandtegels en hexagoon vloertegels in de ruime inloopdouche. Erg handig is het toilet op deze verdieping en op een houten tafel is een brede wastafel met wandkraan geplaatst.

Zolder:
In de werkkamer is een vaste trap naar de zolderkamer met dakraam, die als kleedruimte in gebruik is.

Tuin:
Openslaande deuren in de woonkamer geven toegang tot de sfeervolle achtertuin op het zuidoosten. Aan de rechterzijde zie je de dubbele blauwe deuren van de tuinberging en de blauwe poort geeft toegang tot de steeg. In deze tuin is genoeg plek voor een leuke tuinset en ieder jaar kun je heerlijke vijgen plukken!

Bijzonderheden:
– Volle eigendom en volledig instapklaar!
– Verwarming en warm water via een HR-ketel (Remeha, 2010)
– Gehele buitenzijde in 2023 geschilderd!
– Funderingsherstel uitgevoerd in 2008
– Houten en kunststof kozijnen, deels met HR++ glas
– Uitbouw (begane grond) en dakopbouw (eerste verdieping)
– Twee slaapkamers
– Moderne badkamer, keuken en toiletruimte
– Energielabel F

  • 75 m2
  • 93 m2
  • 2

Kenmerken Pieter Latensteinstraat 24

Overdracht

Vraagprijs€ 350.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte93 m2
Woonoppervlakte75 m2
Inhoud290 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1929
Dak typeMansardedak
IsolatievormenVloerisolatie, Grotendeels dubbelglas
EnergielabelF

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers3
Aantal slaapkamers2
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Pieter Latensteinstraat 24

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

153.679

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

43%

20% NL

25%

20% NL

32%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod