Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Burgemeester Ter Laanstraat 9 1501 TG Zaandam

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 350.000,- k.k.

Wauw, wat een plek! Deze tussenwoning staat aan de Burgemeester ter Laanstraat in de burgemeestersbuurt in het zuiden van Zaandam. Op loopafstand van het gezellige centrum met de winkels en horeca en om de hoek van de woning ligt ook een supermarkt, altijd handig als u toch nog even snel iets nodig heeft tijdens het koken. Fijn aan deze woning is het vrije uitzicht aan de voorzijde wat redelijk uniek is in deze buurt. Daarnaast is ook het parkeren hier gratis wat altijd fijn is.

De huidige eigenaar heeft hier al een lange tijd heerlijk gewoond en de woning naar haar wensen en met benodigde voorzieningen ingericht. De woning is keurig onderhouden en heeft een verzorgde voor-en achtertuin. Mogelijk wil je de woning na verwerving gaan moderniseren en deze woning helemaal het naar je eigen wensen aanpassen. De basis van deze sfeervolle woning is goed en geeft je dus een goede start.

Deze woning uit het bouwjaar 1938 heeft nog een extra voordeel. De woning is gesitueerd naast een steeg en heeft deels boven de steeg een overbouw, waardoor een van de slaapkamers op de 1e verdieping en de zolder wat ruimer is dan de overige woningen in dit blok. De zolder is momenteel in gebruik als berging en is bereikbaar via een vaste trap. Vanwege het feit dat het dakraam kleiner is dan 0,5 m2 mag deze ruimte (ruim 14 m2) vanwege de voorschriften van de meetinstructie NEN 2580 officieel niet worden meegeteld in het gebruiksoppervlakte. Deze ruimte is echter natuurlijk, met enkele aanpassingen prima te gebruiken als een slaapkamer. Met het plaatsen van een dakkapel(len) wordt het woonoppervlakte zelfs nog veel groter en biedt dan de mogelijkheid om hier zelfs twee slaapkamer te maken.
Kortom een sfeervolle jaren 30 woning (van de vorige eeuw) met veel mogelijkheden op een mooie locatie in de Burgemeesterbuurt te Zaandam.

Indeling:
Begane grond: Ruime voortuin op het zuidwesten met vrij uitzicht. Entree met meterkast, trapopgang naar de verdiepingen met daaronder een ruime trapkast, toilet met fonteintje en toegang tot de woonkamer. Doorzon woonkamer met een erker aan de voorzijde en een rookkanaal voor een gaskachel. De dichte keuken is eveneens bereikbaar via de hal is voorzien van een 4-pits gasfornuis met afzuigkap. De verzorgde achtertuin met achterom ligt op het noordoosten en heeft aan het einde een houten schuur.

1e verdieping:
De overloop biedt toegang tot 3 ruime slaapkamers (1 extra breed vanwege een ligging boven de steeg), een nette badkamer (ligbad, wastafel en wasmachine-aansluiting), bergkast en trap naar de 2e verdieping.

2e verdieping:
Ruime bergzolder, bereikbaar via vaste trap, met opstelling van de geiser ten behoeve van het warm water.

Bijzonderheden:
– woonoppervlakte 79 m2 en 14,3 m2 overige ruimte op de kapverdieping totaal 93,3 m2;
– inhoud 330 m3;
– verwarming door middel van gaskachel en warm water via een geiser;
– met gezellige diepe achtertuin met houten schuur;
– vrij uitzicht voorzijde;
– fundering onderzocht 2001 categorie I, verwachte instandhouding minimaal 25 jaar;
– monitoringsrapport fundering aanwezig;
– ligging nabij in het centrum van Zaandam, supermarkt op vijf minuten lopen;

  • 79 m2
  • 123 m2
  • 3

Kenmerken Burgemeester Ter Laanstraat 9

Overdracht

Vraagprijs€ 350.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte123 m2
Woonoppervlakte79 m2
Inhoud330 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1938
Dak typeZadeldak
EnergielabelG

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers4
Aantal slaapkamers3
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Burgemeester Ter Laanstraat 9

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

153.679

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

43%

20% NL

25%

20% NL

32%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod