Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Zaalbergstraat 25 2405 XA Alphen aan den Rijn

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 500.000,- k.k.

Unieke kans! Instapklare karakteristieke jaren’30 hoekwoning met riante tuin op het zuiden

Deze fantastisch sfeervolle gemoderniseerde hoekwoning met behoud van authentieke details aan de Zaalbergstraat, is echt een plaatje. De woning is keurig afgewerkt, gelegen op een hoek, heeft een extra ruime tuin op het zonnige zuiden en heeft sfeervolle details. Zo beschikt de woning over een fraaie erker aan de voorzijde, zijn in de woonkamer de ensuite deuren nog aanwezig, maar heeft tegelijkertijd de woning een moderne afwerking. De woning is echt instapklaar en gunstig gelegen ten opzichte van alle voorzieningen zoals scholen en speeltuinen. Zo is het station en het gezellige centrum van Alphen op loopafstand te vinden, maar zijn tegelijkertijd de uitvalswegen richting de grote steden van de Randstad snel te bereiken. De Zaalbergstraat is daarbij ook nog eens een heerlijk sfeervol straatje vanwege de kenmerkende jaren ’30 bouwstijl. Echt een heerlijke woning op een super gunstige locatie!

Graag geven wij u, vooruitlopend op uw vrijblijvende bezichtiging, een idee van de indeling en afwerking:

Begane grond
De woning is op de hoek gelegen van een blokje van 4 woningen aan de sfeervolle Zaalbergstraat en de van Dijkstraat. Vanwege de hoekligging heeft de woning een extra brede voortuin die keurig is voorzien van tegels en groen. Via de voortuin loopt u naar de voordeur en stapt u de entreehal binnen.

In de sfeervolle entreehal heeft u toegang tot de vernieuwde meterkast (12 groepen, 3x aardlekschakelaar), kelderkast onder de trapopgang en de keurig betegelde toiletruimte met vrijhangend toilet en fonteintje. Aan het einde van de hal loopt u de woonkamer in.

De woonkamer is echt een fantastisch geheel en ontzettend licht. Vanwege de hoekligging heeft deze woning twee extra ramen in de zijgevel welke in combinatie met de erker en grote achterpui dus een licht geheel maakt. Het zitgedeelte is aan de voorzijde gelegen. De karakteristieke erker met glas in lood ramen, de woonkamer deuren ensuite, de parketvloer en de nette afwerking maken het zitgedeelte een heerlijke plek om te relaxen. De ensuite deuren zijn tussen het zitgedeelte en het eetgedeelte gelegen, waardoor het mogelijk is de ruimtes van elkaar af te sluiten.

Het eetgedeelte is een ruimte waar heerlijk getafeld kan worden. Deze ruimte is de connectie tussen de keuken en de woonkamer en beschikt dan ook over de dezelfde karakteristieke afwerking als het zitgedeelte. In dit gedeelte van de woning is ook de stijlvolle open haard te vinden die de ruimte helemaal afmaakt. De dubbele openslaande deuren geven toegang tot de fijne achtertuin.

De keuken ligt deels in de aanbouw. De keuken is semi-open waardoor u altijd het contact houdt met de eetkamer, maar de keuken toch afzonderlijk is. De keuken is gelegen in een L-vormige opstelling en beschikt over een donker stenen werkblad met spoelbak en moderne witte fronten. De volgende inbouwapparatuur is in de keuken te vinden:
– 5-pits gaskookplaat,
– afzuigkap,
– combi-oven,
– vaatwasser (2022) en
– koel-/vriescombinatie.

Achtertuin
Zowel via de keuken als de eetkamer kunt u de achtertuin bereiken. De achtertuin is gelegen op het zuiden en is keurig betegeld. De tuin is ruim genoeg voor verschillende zithoeken zowel in de zon als de schaduw. Door de hoekligging is er een extra stuk zijtuin beschikbaar en is de tuin dus extra ruim. De huidige bewoners hebben een schuur in de zijtuin geplaatst waardoor deze niet in het zicht staat. Tot slot kunt u de tuin verlaten via de poort.

Eerste verdieping
Via de trapopgang in de hal komt u boven op de overloop. Vanuit hier heeft u toegang tot 3 slaapkamers, de badkamer en trapopgang naar zolder.

De ouderslaapkamer is aan de voorzijde gelegen en is mooi ruim. De kamer beschikt over een praktische vaste kast onder de trap. Deze slaapkamer beschikt over kunststof kozijnen en heeft een nette afwerking.

De overige twee slaapkamers zijn aan de achterzijde gesitueerd. Beide kamers wederom keurig afgewerkt met een nette laminaatvloer en strakke wanden, en daarbij voorzien van kunststof kozijnen en rolluiken. De kleinere kamer van de twee geeft daarbij toegang tot het balkon welke boven de keuken is gelegen. In deze kamer is daarbij de wasmachine en wasdroger geplaatst en is de C.V.-ketel opgesteld (Vaillant, 2013). Deze zijn door de huidige bewoners netjes weggewerkt.

Aan de voorzijde is tot slot de complete badkamer gelegen. De badkamer is in 2018 door de huidige bewoners vernieuwd en modern afgewerkt met antraciete vloer -en wandtegels. De badkamer beschikt verder over een ligbad, inloopdouche, dubbele wastafel in meubel en toilet (sanibroyeur). Tevens is de badkamer voorzien van comfortabele elektrische vloerverwarming.

Tweede verdieping:
Boven op de 2e verdieping komt u aan op de overloop. Op de hoek van de woning is een extra dakkapel geplaatst zodat u boven genoeg ruimte en lichtinval heeft. Er is onder de schuine kap goed gebruik gemaakt van de ruimte waardoor er veel bergruimte te vinden is op deze verdieping.

Ook bevindt er zich nog een grote slaapkamer op deze verdieping. De kamer beschikt over een dakkapel met kunststof kozijnen en een elektrisch screen. Ook hier bevindt zich onder de schuine kappen nog veel bergruimte.

Bijzonderheden:
– Sfeervolle jaren ’30 woning EN instapklaar!
– Ideaal gelegen nabij het centrum
– Complete badkamer en keuken modern afgewerkt
– Extra grote (zonnige) tuin vanwege de hoekligging
– Zonnescherm achterzijde begane grond
– Zonwerende rolluiken/screens achterzijde op 1e en 2e verdieping
– Dubbelglas met uitzondering van de glas in lood raampjes
– Energielabel C

Interesse in deze woning? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.
Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in de regio Alphen aan den Rijn en omgeving vindt u op Funda.

Deze informatie is met zorgvuldigheid samengesteld. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Mochten er onverhoopt onjuistheden staan vermeld dan wordt onzerzijds echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

  • 109 m2
  • 164 m2
  • 4

Kenmerken Zaalbergstraat 25

Overdracht

Vraagprijs€ 500.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte164 m2
Woonoppervlakte109 m2
Inhoud350 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1924
Dak typeZadeldak
IsolatievormenDakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Gedeeltelijk dubbelglas
EnergielabelC

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers5
Aantal slaapkamers4
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Zaalbergstraat 25

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

108.915

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

25%

20% NL

34%

20% NL

41%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod