Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Seytweg 80 6816 PJ Arnhem

Roel Willemsen Garantiemakelaars Arnhem
Neem contact met mij op

Verkocht o.v.

€ 785.000,- k.k.

Royale vrijstaande bungalow in het bosrijke Schaarsbergen. Groot perceel van 902 m2 met een bewoonbaar oppervlak van 209 m2, een zonnige tuin van maar liefst 667 m2, twee terrassen, een eigen oprit, een garage en een aangebouwd ‘levensloopbestendig’ appartement.

Het voorhuis van de bungalow heeft een zeer ruime woonkamer van 76 m2 met vrij uitzicht op de tuin, 2 tot 3 slaapkamers en 2 badkamers.

De aangebouwde studio beschikt over 2 additionele woon-/slaapkamers, waarvan één met een pantry, en een aparte badkamer met toilet. Het appartement is toegankelijk vanuit het voorhuis maar heeft ook een eigen voordeur.

Deze praktische ‘levensloopbestendige’ indeling biedt ruimte aan bijvoorbeeld een praktijk aan huis, een verblijf voor een mantelzorger of een tiener met behoefte aan meer zelfstandigheid.

De bungalow ligt in een groene wijk aan een rustige straat met hoofdzakelijk fietsers en wandelaars. 

Woning highlights:
– Type woning: Vrijstaande bungalow
– Woonoppervlakte: 209 m2
– Perceeloppervlakte: 902 m2
– Grote voortuin, achtertuin en zijtuin (667 m2)
– Tuinhuis (6 m2)
– Aantal kamers: 6 (4 slaapkamers, met mogelijkheid voor 5 slaapkamers)
– Bouwjaar: 1966
– Energielabel: D
– Vrijstaande stenen garage (18 m2 ) en berging (6 m2)
– Parkeergelegenheid voor circa vijf auto’s op eigen terrein

Indeling begane grond:

– Entree en hal:
De woning heeft een verzorgde entree met carport die toegang biedt tot een hal met marmeren vloer en ruime garderobe. Aan deze hal grenzen de keuken, de woonkamer, het toilet en de meterkast.

-Keuken en bijkeuken:
De keuken (ca. 9 m2) is voorzien van ingebouwde apparatuur zoals een Smeg gasfornuis, oven en afzuigkap, een combimagnetron, vaatwasser en koelkast. In de aangrenzende bijkeuken (ca. 6 m2) bevinden zich de wasmachine en droger, een grote koel-/vrieskast en extra voorraadkastjes. Vanuit de bijkeuken leidt een trap naar het souterrain.

– Woonkamer:
Aan het einde van de hal ligt de indrukwekkende woonkamer van circa 76 m2, met lange zichtlijnen. Deze living heeft een massief mahoniehouten parketvloer. In het zitgedeelte vormt de open haard het hart van de woning. Het ruim opgezette eetgedeelte kijkt uit over de voortuin en heeft een mooie lichtinval. Aan de achterzijde bevindt zich een zitkuil met een afgewerkte plavuizenvloer. Deze zithoek heeft een grote raampartij met prachtig uitzicht op de grote, goed onderhouden achtertuin en geeft toegang tot het besloten terras.

Vanuit de zitkamer leidt een trap naar een multifunctionele kamer in het souterrain (ca. 20 m2) die nu in gebruik is als leeskamer. Het lange horizontale raam zorgt voor een fraaie lichtinval. Via een buitendeur heeft deze ruimte aan de voorkant toegang tot een beschut terras met middagzon. Dit verdiepte terras is tevens bereikbaar via een trap in de voortuin.

– Slaapkamers:
De woning beschikt momenteel over 4 slaapkamers.

De masterbedroom (ca. 12 m2) is voorzien van praktische inbouwkasten en kijkt uit op het terras. Deze slaapkamer heeft een eigen badkamer met onder meer een bad en toilet.

De 2e slaapkamer (nu in gebruik als studeerkamer) is gevormd door het samenvoegen van twee voormalige kinderkamers, van elk 9 m2. Deze kamer kan eenvoudig worden gesplitst, waardoor de woning over vijf slaapkamers zou beschikken.

De twee overige slaapkamers van ca. 16 m2 en ca. 13 m2 bevinden zich in het achterhuis. Beide kamers zijn voorzien van inbouwkasten en hebben grote ± 2,5 m hoge ramen, waardoor de kamers zeer licht en zonnig zijn. De grootste ruimte is bovendien voorzien van een pantry en geeft via een schuifpui direct toegang tot het terras en de tuin.

– Badkamers:
De woning heeft drie badkamers. De eerste badkamer (ca. 5 m2) is voorzien van een bad met douche, toilet, bidet en badkamermeubel met wasbak en is afgewerkt met beige tegels en een houten plafond. De tweede badkamer (ca. 3 m2) heeft een bad met douche en een houten badkamermeubel met wasbak. De badkamer (ca. 3 m2) in het achterhuis is voorzien van een inloopdouche, toilet en badkamermeubel met wasbak en is modern afgewerkt met natuurstenen vloertegels en witte wandtegels.

– Souterrain:
Naast de multifunctionele ruimte/leeskamer bevinden zich in het souterrain nog een bergruimte en een hobbyruimte. Dit gedeelte van het souterrain is bereikbaar via een trap in de bijkeuken.

– Voor- en achtertuin:
De voortuin van de woning is strak aangelegd met stenen, grind, bomen en diverse planten. De doordachte beplanting en een natuurlijke afscherming met een heg bieden veel privacy.

De jaloersmakende achtertuin beslaat ruim 430 m2, met een groot terras en tuinhuis (± 6 m2). Door het ontbreken van hoge bebouwing in de directe omgeving, hebben de tuin en het terras veel privacy en vrijwel de hele dag zon. Het terras heeft bovendien een overdekte vuurplaats, die ook kan dienen als barbecue. Daarnaast is er voor de echte tuinliefhebber, verscholen achter een heg, een kleine moestuin met een rijke variatie aan biologische groenten.

– Oprit en garage:
De woning beschikt over een lang oprijpad met ruimte voor vijf auto’s. Aan het einde bevindt zich een stenen garage (circa 18 m2) met een op afstand bedienbare kanteldeur. Twee openslaande deuren aan de achterkant van de garage bieden toegang tot de tuin. Dit is handig voor het gebruik van de grasmaaier en ander tuinmateriaal.

Locatie:
Schaarsbergen is een plezierige, groene wijk in een bosrijke omgeving, met een diverse mix van jonge en oudere bewoners. Het is een gezinsvriendelijke buurt die grenst aan prachtige natuurgebieden zoals Landgoed Warnsborn, Hoog Erf, Park De Gulden Bodem en Nationaal Park de Hoge Veluwe. Deze gebieden bieden veel mogelijkheden voor uiteenlopende buitenactiviteiten.

Hoewel de wijk midden in de natuur ligt, is het levendige stadscentrum van Arnhem slechts 15 minuten fietsen. Daar vind je een breed scala aan winkels, restaurants en culturele faciliteiten.

Schaarsbergen heeft goede verbindingen voor openbaar vervoer en ligt dicht bij de N224, wat het plannen van uitstapjes makkelijk maakt. Burgers Zoo en Het Openluchtmuseum liggen op slechts 5 minuten rijden voor spontane avonturen.

Daarnaast biedt de buurt toegang tot uitstekende scholen en sportfaciliteiten, waaronder de gerenommeerde hockeyclub Upward.

Verkoper vertelt:
In 1965 kochten de huidige bewoners van Seytweg 80 de boomgaard van de boerenwoning op Sylvalaan 2. Samen met Architect Vriezen ontwierpen ze een huis en een tuin voor hun jonge gezin. In 1966 trokken ze erin. Wat ze toen niet konden weten is dat ze er hun hele leven zouden blijven wonen.

Het huis was het begin en eindpunt van talloze activiteiten. Er werd gehockeyd bij Upward, getennist op de Hoogkamp en vooral veel paardgereden in manege De Waterberg. In de winter werd er van de heuvels in Warnsborn gesleed en geschaatst op de grote vijver achter het kasteel. Als het ijzelde, kon je bovendien de Bakenbergseweg op en af schaatsen!

In de garage stond een zeilboot en aan een stellage aan het plafond hing een lase voor zeilwedstrijden op o.m. de dode arm van de IJssel.

Het huis met zijn grote woonkamer en tuin bleek bovendien heel geschikt voor diners en feesten en die werden dan ook met grote regelmaat gegeven. Soms gecombineerd met hilarische speurtochten in het bos of rally’s over de Hoge Veluwe. Een vaste vriendengroep van zeker 60 man, steevast in smoking en avondjurk, danste dan op de muziek van Abba, Ike and Tina Turner, Elvis Presly, etc. Naarmate de avond vorderde zong iedereen lachend en soms huilend mee met Franse chansons en, als het echt bont werd, Duitse Schlagers. In de jaren zeventig werd de woonkamer uitgebreid met een zitkuil en een tuinhuis, zodat de kinderen met hun eigen vrienden ergens konden ‘hangen’ en televisiekijken. Wat er niet kwam was een zwembad in de tuin op de plek van de moestuin, toen nog achter in de tuin, hoe hard en lang de kinderen daar ook om zeurden.

De ruimte in het souterrain, destijds alleen te bereiken via de bijkeuken, was de populairste kinderslaapkamer. Niet in de laatste plaats vanwege de eigen buitendeur. Die zette je open als je uitging naar de Korenmarkt. Je kwam dan op tijd thuis om via die deur het huis vervolgens net zo vrolijk weer te verlaten.

Toen de kinderen gingen studeren en definitief het huis verlieten (deze keer door de gewone voordeur), kwam er een trap vanuit de zitkamer naar het souterrain. Het werd een werkkamer waar jarenlang kinderen uit heel Arnhem ‘s middags op huiswerk- en bijlescursus kwamen en er hun eindexamen HAVO of VWO deden. De vrouw des huizes stopte daar pas mee op haar 85e.

De laatste uitbreiding van het huis met de studio dateert uit 2006 en was bedoeld als logeer- en speelplek voor de kleinkinderen. Achterliggende gedachte was ook dat de ruimte later eventueel ook kon dienen als verblijf voor ‘een inwonende zorgmedewerker’.

Anders dan gedacht, woonde de heer deze huizes na een ongeval uiteindelijk zélf een jaar lang in het drempelloze achterhuis. Zeer tot zijn tevredenheid.

Toen hij het pand eerder dit jaar verliet om in een zorgappartement te gaan wonen zei hij: “Het was een mooie tijd. Een rijk leven, hadden we hier”. En zo was het!

Aanvaarding:
in overleg

Disclamer: 
De vermelde afmetingen zijn circa maten. Eventuele afwijkingen tussen de werkelijke en opgegeven circa maten/oppervlakten leiden niet tot enig recht op schadevergoeding. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de inhoud van deze specificaties.

  • 209 m2
  • 902 m2
  • 4

Kenmerken Seytweg 80

Overdracht

Vraagprijs€ 785.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte902 m2
Woonoppervlakte209 m2
Inhoud893 m3

Bouw

SoortBungalow
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1966
Dak typePlat dak
IsolatievormenDakisolatie, Muurisolatie, Gedeeltelijk dubbelglas
EnergielabelD

Indeling

Aantal verdiepingen2
Aantal kamers6
Aantal slaapkamers4
Aantal badkamers3

Maandlasten

Ligging Seytweg 80

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

155.699

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

28%

20% NL

42%

20% NL

30%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod