Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Mariastraat 20 1531 JB Wormer

Saen Garantiemakelaars Krommenie
Neem contact met mij op

Verkocht o.v.

€ 300.000,- k.k.

Deze vriendelijke hoekwoning aan de Mariastraat in Wormer maakt deel uit van een rijtje van drie. De jaren ’30 ten voeten uit, met fijne voortuinen, vrolijke dakkapellen en het zo kenmerkende brede dakoverstek. De hoekwoningen hebben hun voordeuren aan de zijkant. In dit geval vlak naast de achteringang in de houten aanbouw. Zonde van de leefruimte, vonden de huidige bewoners namelijk. De voormalige hoofdentree en de hal werden fijn bij de woonkamer betrokken. Dit open karakter is tekenend voor de rest van deze woning en de ruimte eromheen.

Laten we buiten beginnen. De Mariastraat is een doodlopende zijstraat van de Dorpsstraat, vlakbij het dorpscentrum maar wel al met de kenmerken van lintbebouwing. Hier komt eigenlijk alleen bestemmingsverkeer. Lekker rustig dus. Vóór ligt een fijne tuin, met de belofte van kleur en geur, achter strekt deze heerlijkheid zich uit tot aan een houten steigerterras aan het water. Alsof dat nog geen vrijheid genoeg is, biedt het achtergelegen weiland een wijds uitzicht tot aan de sportvelden verderop. Wie de Dorpsstraat oversteekt, komt meteen in het veenweidegebied langs Het Zwet. De Mariastraat omringt zich dus met natuur, rust en ruimte. Zonder in te leveren op de dagelijkse voorzieningen want het winkelcentrum is maar vijf minuten fietsen!

Binnen is de woning uiterst goed verzorgd. Een fraaie laminaatvloer legt de nadruk op de leefoppervlakte van de woonkamer met open eetkeuken. Het schiereiland is voor het gasfornuis, geflankeerd door heel veel kastruimte en een natuurstenen werkblad. Dit huishouden is van alle gemakken voorzien! De living heeft een imposante schouw, en die is niet alleen voor de sier. De fijne gaskachel kachel brengt sfeer en extra warmte.
Boven zijn drie slaapkamers, een luxe badkamer en een vlizotrap naar de zolder. Die noemen we zo specifiek omdat hier nog kansen liggen om nog meer vierkante meters woonplezier toe te voegen. De zolder is namelijk groot en hoog genoeg om hier een vierde vertrek te creëren. Een deel van de zolder is echter benut om de achterslaapkamer de hoogte te geven. Met creativiteit en ruimtelijk inzicht heeft deze woning dus zeer aangename verrassingen in petto!

Indeling:
Begane grond: zij-entree via houten aanbouw. Hal. Toiletruimte met duoblok. Opstelplaats voor wasmachine. Achterdeur naar tuin.
Leefkeuken met eetgedeelte. Verzorgde hoekopstelling met getrommelde tegels als achterwand. Natuurstenen werkblad met geïntegreerd zespits gasfornuis met extra brede oven. Afzuigkap. Ronde spoelbak met eengreeps mengkraan. Koelkast en vaatwasser. Aansluitende woonkamer met gladde wandafwerking en met houtsnijwerk verfraaide schouw voor gaskachel kachel. Radiatorombouwen. Fraaie houtlaminaatvloer. Meterkast. Trapopgang.
Eerste verdieping: overloop met vlizotrap naar zolderverdieping. Twee voorslaapkamers, met gedeelde dakkapel. Zeer fraai betegelde badkamer met inloopdouche met wandkranen en stort- en handdouche. Dubbele wastafel met eengreeps mengkranen en ladenmeubel. Handdoekenradiator. Derde (ouder-)slaapkamer gedeeltelijk met nokhoogte en voorzien van extra dakraam. Vaste kastenwand.
Tweede verdieping: vliering met dakraam. Mogelijkheid vierde slaapkamer.
Buitenruimte: zeer verzorgde voortuin. Steeg naar entree. Besloten achtertuin met fraaie borders en houten steigerterras aan het water.

Ligging en bereikbaarheid
Wormer is met een bolkern en lintbebouwing een fijn dorp om te wonen en op te groeien. De bebouwing wordt omringd door water en weilanden. Het Zwet vormt voor de jeugd de kennismaking met pure waterpret, iets wat een levenlang bij je blijft. Net als het avontuurlijke natuurgebied. De Dorpsstraat vormt de verbinding met de winkels, diverse basisscholen en sportverenigingen. Dit is ook de directe toegang naar het Rijkswegennet. Het kost nog geen twintig minuten om voorbij de Coentunnel te komen. Wie liever met het openbaar vervoer reist, stapt op de bus (die stopt om de hoek) of op de fiets. Het kost in beide gevallen een kwartier om op het perron van NS station Wormerveer te komen.
Voor de genietmomenten kan een wandeling of fietstocht naar de Zaanse Schans of in de polders gemaakt worden. Wie zich liever culinair laat verwennen, zoekt een plekje op het terras van één van de zo prachtig gerestaureerde pakhuizen aan de Zaan. Zo dichtbij de stad en toch zo genieten van een landelijke rust.

Bijzonderheden:
– woonoppervlakte 87 m2 + 13 m2 zolder;
– inhoud 350 m3;
– perceelgrootte 153 m2 eigen grond;
– in 2016 gestript, heringedeeld en verder geïsoleerd;
– funderingsstatus onbekend, gemeente Wormerland heeft geen monitoring;
– buitenschilderwerk dient gedaan te worden;
– ruim 80 m2 achtertuin op het westen, aan het water en met vrij uitzicht;
– rustige ligging dichtbij de gezellige dorpskern;
– aanvaarding in overleg.

  • 87 m2
  • 153 m2
  • 3

Kenmerken Mariastraat 20

Overdracht

Vraagprijs€ 300.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte153 m2
Woonoppervlakte87 m2
Inhoud350 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1935
Dak typeMansardedak
IsolatievormenDakisolatie, Muurisolatie, Dubbelglas
EnergielabelF

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers4
Aantal slaapkamers3
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Mariastraat 20

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

15.820

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

20%

20% NL

40%

20% NL

40%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod