Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Portengen 22 3628 EE Kockengen

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 795.000,- k.k.

BEN JIJ OP ZOEK NAAR JOUW DROOMHUIS? DEZE LUXE TWEE-ONDER-EEN-KAP WONING MET ENERGIELABEL A+++ BIEDT JOU ALLES WAT JE NODIG HEBT VOOR COMFORTABEL EN DUURZAAM WONEN. GELEGEN TUSSEN DE WEILANDEN, GENIET JE VAN DE RUST EN RUIMTE TERWIJL JE TOCH DICHTBIJ ALLE BENODIGDE VOORZIENINGEN BENT.

Belangrijkste kenmerken:
– Energielabel A+++: deze woning is geheel geïsoleerd en voorzien van de nieuwste energiezuinige technologieën, wat resulteert in lage energiekosten en een minimale ecologische voetafdruk.
– Volledig gerenoveerd en uitgebouwd: alles in de woning is nieuw en van topkwaliteit. De ruimte indeling en de moderne afwerking maken dit huis instap klaar.
– Tuin: royale tuin, een oase van rust en privacy, welke volop ruimte biedt voor ontspanning en gezellige barbecues met familie en vrienden.
– Veranda: geniet het hele jaar door van deze buitenruimte. De veranda biedt een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van het buitenleven, ongeacht het weer.
– Tuinhuis: ideaal voor hobby’s, als extra opslagruimte of om te toveren tot een gezellige werkplek.
– Oprit: geen parkeerproblemen. De oprit biedt ruimte voor meerder auto’s.
– Locatie: gelegen tussen de weilanden, biedt deze woning rust van het platteland met de gemakken van het dorp Kockengen en Breukelen.

Deze landelijk gelegen twee-onder-een-kapwoning met eigen oprit, schuur, veranda en tuinhuis heeft aan de voor- en achterzijde met een prachtig uitzicht over de weilanden, is in 2023 geheel gerenoveerd en uitgebouwd. Gelegen nabij de dorpskern van Kockengen op een perceel grond van maar liefst 480 m2. Deze fraaie, instapklare woning met schuur, tuinhuis, veranda en definitief energielabel a+++ is voorzien van alle luxe en comfort.

Kockengen valt onder de Gemeente Stichtse Vecht en ligt op 15 respectievelijk 25 autominuten afstand van de steden Utrecht en Amsterdam (A2) midden in het Groene Hart. Het gezellige Breukelen ligt op circa 5 km afstand en heeft een treinstation. Ook Amersfoort, Rotterdam, Den Bosch, Leiden en Den Haag zijn binnen 50 autominuten te bereiken.

Dit pittoreske dorp biedt naast basisonderwijs, ook veel sportfaciliteiten (zoals water-, racket-, wieler- en veldsporten) in en rondom het zwem- en recreatiepark de Koet. Voor voortgezet onderwijs zijn er tal van mogelijkheden in het nabijgelegen Breukelen, Maarssen, Woerden en Utrecht. Ook winkels en supermarkt(en) zijn in Kockengen en in de nabije omgeving te vinden.

Indeling

Begane grond
Entree, hal met vaste schuifwandkast, hangend toilet met fonteintje, vaste kast en toegang tot de woonkamer met open keuken.

De woonkamer met vaste trap naar 1e verdieping geeft een fraai uitzicht over de landerijen, zowel aan de voor- als aan de achterzijde van de woning. Door de uitgebouwde woonkamer is het genieten van de ruimte en het comfort. Er is een fraaie PVC vloer gelegd in visgraat met vloerverwarming.
De moderne, open keuken in U-vorm is aan de achterzijde gelegen en biedt luxe inbouwapparatuur zoals combi-oven/magnetron, inductiekookplaat met afzuigkap, vaatwasser, Samsung dubbeldeurskoelkast en boiler/heetwater kraan. Vanuit de keuken is via openslaande deuren het terras met overkapping en de diepe tuin bereikbaar.

1e verdieping
Vaste trap naar overloop met royale kledingkast, badkamer en slaapkamer.

De royale slaapkamer met openslaande deuren is aan de achterzijde van de woning gelegen en biedt een prachtig uitzicht over de tuin en de weilanden. Aansluitend is de luxe badkamer met dakkapel bereikbaar, voorzien van inloopdouche, 2e hangend toilet, sierradiator, mechanische ventilatie en 2-persoons wastafel.

Tuin
Voortuin met eigen oprit met ruimte voor het parkeren van meerdere auto’s. De diepe achtertuin is gelegen op het noordoosten en grenst aan een sloot met daarachter een weiland waar schaapjes lopen. Achter in de tuin bevindt zich een tuinhuis met veranda.

Tuinhuis met berging en veranda
Het tuinhuis ligt achter in de tuin en via openslaande deuren is de bergruimte te vinden. Aan de achterzijde is een tuinkamer (welke ook via de berging te bereiken is) met twee glazen schuifwanden die helemaal open kunnen, een heerlijke plek om te genieten van het uitzicht en de mooie natuur. Tevens is er kantoorruimte/ potentiële extra slaapkamer, een hangend toilet en een wastafelmeubel. Aansluitend is de veranda te bereiken met een zitje. Tuinhuis/ berging is gebouwd op onderheide fundering.

Bouwjaar: circa 1930
Gebruiksoppervlakte wonen: circa 101 m2
Gebruiksoppervlakte externe bergruimte: circa 44 m2
Gebruiksoppervlakte gebouwgebonden buitenruimte: circa 14 m2
Bruto inhoud woning: circa 365 m3
Totale grondoppervlakte: 480 m2
De oppervlakten en algeheel resultaat zijn opgebouwd conform de Branche Brede Meet Instructie (BBMI) afgeleid van de NEN2580. Aan de oppervlakten en inhoud(en) kunnen geen rechten worden ontleend.

Bijzonderheden
– De woning is geheel geïsoleerd en voorzien van HR++ (2023), verschillende ramen van Inblindz voorzien (jaloezieën tussen het glas)
– De woning is in 2023 geheel gerenoveerd en beneden uitgebouwd. Er is een mogelijkheid tot uitbouw op de 1e verdieping (via lokale architect)
– Energielabel A+++
– Zonnepanelen 20 stuks (2023)
– Voorzien van mechanische ventilatie (begane grond en 1e verdieping)
– Vloerverwarming begane grond en badkamer
– Het buitenschilderwerk is in 2024 uitgevoerd
– Boiler 10-liter keuken (2023)
– CV HR combiketel Nefit (2023)
– Riool binnen en buiten volledig vernieuwd
– Electra volledig vervangen vanaf de meter en een extra tussen groepen kast in het tuinhuis
– Water leidingen volledig vervangen vanaf de met
– Centraal stofzuig systeem door gehele woning
– Markies voor, elektrisch bedienbaar
– 3 airco’s, twee plafond units begane grond en een wandunit op de 1e verdieping

  • 101 m2
  • 480 m2

Kenmerken Portengen 22

Overdracht

Vraagprijs€ 795.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte480 m2
Woonoppervlakte101 m2
Inhoud365 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1930
Dak typeZadeldak
IsolatievormenVolledig geïsoleerd
EnergielabelA+++

Indeling

Aantal verdiepingen2
Aantal kamers2
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Portengen 22

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

64.450

Vergelijkbaar woningaanbod