Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Watermuntstraat 50 1531 TR Wormer

Saen Garantiemakelaars Krommenie
Neem contact met mij op

Verkocht o.v.

€ 360.000,- k.k.

Wonen op een uitmuntende plek in het landelijke Wormer, met de stad binnen handbereik en prachtige natuur om je heen.
In dit leuke dorp, op loopafstand van het centrum, staat deze ruime woning met vier slaapkamers en een royale achtertuin. Als je een woning zoekt die je naar eigen smaak kunt verbouwen en stylen, dan is dit een niet te missen kans! Geen kant-en-klaar instapklaar huis, maar een ruwe diamant die je kunt polijsten.

Indeling:
Begane grond:
Welkom in de hal waar, net als de rest van de woning, diverse klassieke elementen zijn behouden. Nu kun je ervoor kiezen om alles te vernieuwen, maar ook deze elementen kunnen ervoor zorgen dat dit jouw droomhuis wordt. De parketvloer met blokmotief ligt op bijna de hele begane grond en de open trap met hardhouten treden versterkt het gevoel van ruimte. Aan het einde van de hal, aan de rechterzijde, is de toiletruimte met originele blauwe wandtegels.
Groot voordeel van dit type woning is de bijna 7.50 meter lange woonkamer met grote ramen aan de voor- en achterzijde, die luistert naar de naam doorzonwoonkamer. In het midden, tussen het zit- en het eetgedeelte, zie je een schouw met de aansluiting voor de kachel.
In de dichte keuken staat een lichte wandopstelling met een gaskookplaat, afzuigkap en een vaatwasser. Ga je de keuken vernieuwen, dan is het mogelijk om de muur naar de woonkamer door te breken en om aan de achterzijde uit te bouwen. Zo ontstaat een grote, open keuken met ruimte voor een fantastisch kookeiland.

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en de badkamer. Alle slaapkamers zijn voorzien van een inbouwkast, ook al zo’n typisch element van de jaren 60. Twee slaapkamers zijn groot genoeg om in te richten met een tweepersoonskamer en de derde slaapkamer geeft toegang tot het balkon.
De badkamer, uitgevoerd in dezelfde stijl als de toiletruimte, is ingedeeld met een douchehoek, tweede toilet en een wastafel. Ook hier kun je naar eigen smaak gaan verbouwen, met genoeg ruimte voor een ligbad/douchecombinatie.

Tweede verdieping:
Een vaste trap geeft toegang tot de tweede verdieping, verdeeld in een overloop en een ruime slaapkamer. In de schuinten van het dak en in de nok van de woning is veel praktische bergruimte.

Tuin:
Deze ruime woning heeft een leuk aangelegde voor- en achtertuin, waarbij de achtertuin op het oosten gesitueerd is. In de voortuin, met ruimte voor een bankje, zie je mooie lage beplanting en sierbestrating.
De stenen berging is een perfecte plek voor de hobbyist en de fietsenliefhebber. Naast de berging is een poort naar de steeg.

Via de Flora- en Faunastraat loop je naar het winkelcentrum met verswinkels, speciaalzaken en supermarkten. Delicatessen en restaurants zijn hier te vinden, maar ook ketens als bijvoorbeeld de Hema. Kinderen kunnen lopend naar de basisschool en het treinstation is nog geen 10 minuten fietsen. Binnen twintig minuten rijden automobilisten op de Amsterdamse ring A10. Haarlem en zelfs Schiphol zijn binnen het half uur te bereiken.
Wat Wormer vooral zo populair maakt, is de natuur. Het veenweidegebied wordt hier geëerd met waterpret. Wandel- en fietspaden voeren langs De Poel en Het Zwet, aan de andere kant liggen polders de Engewormer en het Jisperveld.

Bijzonderheden:
– Volle eigendom
– Grotendeels kunststof kozijnen met HR+++ glas
– Verwarming en warm water via een HR-ketel (Vaillant, 2012, eigendom)
– Vier slaapkamers, waarvan een op de tweede verdieping
– Mogelijkheid voor een uitbouw en een grotere dakkapel aan de achterzijde
– Energielabel D

  • 111 m2
  • 126 m2
  • 4

Kenmerken Watermuntstraat 50

Overdracht

Vraagprijs€ 360.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte126 m2
Woonoppervlakte111 m2
Inhoud393 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1965
Dak typeZadeldak
IsolatievormenGrotendeels dubbelglas, HR glas
EnergielabelD

Indeling

Aantal verdiepingen4
Aantal kamers5
Aantal slaapkamers4
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Watermuntstraat 50

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

15.820

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

32%

20% NL

31%

20% NL

37%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod