Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Bredevoortsestraatweg 48 7121 BJ Aalten

Eggink Maalderink Garantiemakelaars
Neem contact met mij op

Verkocht o.v.

€ 250.000,- k.k.

Rond 1880 is deze hoekwoning aan de Bredevoortsestraatweg verbouwd en nu, ruim 140 jaar later, is dit een fantastisch huis boordevol sfeer en karakter. De mooie voorgevel met glas in loodramen, vernieuwd voegwerk en mooie details in het metselwerk trekt direct de aandacht. Achter deze gevel gaat een instapklare woning met twee ruime slaapkamers, een moderne badkamer, gezellige woonkamer en lichte keuken verborgen. De knusse achtertuin met berging, de zijtuin en de bestrate voortuin omringen deze charmante woning aan drie zijden.

Dit superleuke huis staat op de hoek van de Bredevoortsestraatweg en de Lankhofstraat, aan de oostkant van het centrum. Lopend naar je favoriete winkel, restaurant en het café; het is een van de vele voordelen als je hier woont. Aalten heeft vele voorzieningen voor jong en oud, een treinstation (lijn Arnhem CS-Winterswijk) en een goede situering ten opzichte van Doetinchem en Winterswijk.

Indeling
Begane grond:
Bij de overdekte entree is de mooie, donkerrode voordeur met een kleurrijk glas in loodraam. Eenmaal binnen sta je in de lange hal met een prachtige tegelvloer, hoog plafond en de trap naar de eerste verdieping. Aan het einde loop je linksaf naar een tweede hal, waar de toiletruimte met fonteintje gesitueerd is.
Aan de voorzijde is de gezellige woon-/eetkamer met grote ramen aan twee zijden, mooie glas in lood bovenramen en mooi uitzicht naar de zijtuin. De schouw is behouden, maar niet meer in gebruik en de subtiele lambrisering past goed in het geheel.
Bij het eetgedeelte is een doorgang naar de keuken, die rond 2017 is vernieuwd. De mooie keukenopstelling, uitgevoerd in een bijzondere kleurstelling, bestaat uit drie delen en is voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur: een gaskookplaat, afzuigkap, combi-oven, vaatwasser en een koel-/vriescombinatie.

Eerste verdieping:
Op deze verdieping zijn twee lichte slaapkamers, de badkamer en meerdere handige bergkasten. Op bijna de hele verdieping ligt laminaat en op de overloop is een luik met toegang tot de bergzolder.
De slaapkamer aan de linkerzijde is ingericht als tweepersoonskamer en de andere kamer als werkkamer/kleedruimte. In 2020 is de moderne badkamer met een douche, wastafelmeubel, ronde spiegel, vloerverwarming en handdoekenradiator geheel vernieuwd. Ook deze ruimte is dankzij een dakraam heel licht.

Exterieur:
In de voortuin zie je mooie sierbestrating, een halfhoge haag en tegen de gevel groeit een blauwe regen. De zijtuin is een oase van groen en de besloten achtertuin met groot terras is een fijne plek om buiten te zitten. In de berging is ruimte voor de fietsen en er is een poort naar de Lankhofstraat, met openbare parkeergelegenheid op een paar stappen.

Bijzonderheden:
– De platte dakbedekking van de berging is in 2020 vernieuwd;
– Het dak van de woning is deels geïsoleerd en de dakgoot aan de voorzijde is in 2024 vernieuwd;
– Houten kozijnen met HR++ glas (m.u.v. voordeur en glas in lood);
– Verwarming en warm water via een HR-ketel (Nefit CW5, 2017);
– Moderne keuken en badkamer;
– Twee slaapkamers;
– Energielabel E, nadien is de woning v.v. isolerende beglazing.

  • 80 m2
  • 135 m2
  • 2

Kenmerken Bredevoortsestraatweg 48

Overdracht

Vraagprijs€ 250.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte135 m2
Woonoppervlakte80 m2
Inhoud283 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Dak typeZadeldak
IsolatievormenDakisolatie, Grotendeels dubbelglas
EnergielabelE

Indeling

Aantal verdiepingen2
Aantal kamers3
Aantal slaapkamers2
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Bredevoortsestraatweg 48

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

27.047

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

35%

20% NL

34%

20% NL

31%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod