Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Ten Harmsenstraat 2 2406 TV Alphen aan den Rijn

Drieman Alphen aan den Rijn
Neem contact met mij op

Verkocht o.v.

€ 835.000,- k.k.

Deze woning is onder voorbehoud verkocht. Indien de woning onverhoopt niet definitief verkocht wordt, zullen we de bij ons geregistreerde geïnteresseerden direct benaderen. Indien u interesse heeft in deze woning vernemen wij dit graag van u, zodat wij dit in het verkoopdossier kunnen noteren en u kunnen benaderen mocht voornoemde situatie zich voordoen.

Riante vrijstaande woning in het centrum met 197 m2 woonoppervlak, parkeerplaatsen, garage/werkplaats, kelder en mogelijkheid voor kantoor aan huis!

Deze sfeervolle woning aan de Ten Harmsenstraat heeft een enorme hoeveelheid ruimte en mogelijkheden. De woning is in 1956 gebouwd als pastorie van de Nederlands Hervormde kerk, ligt op een perceel van 419m2 en beschikt daarnaast over een kelder, garage/werkplaats, berging, 2 parkeerplekken op eigen terrein en veel opbergruimte op de vliering van zowel de woning als de garage. Op de begane grond van de woning is er ook de mogelijkheid voor een kantoor aan huis!

De woning is gelegen op de hoek van de Ten Harmsenstraat en de Hooftstraat. Het centrum van Alphen aan den Rijn is gemakkelijk via de Hooftstraat te bereiken en is een fijne plek om te zijn. Met zijn karakteristieke panden, bibliotheek, theater, supermarkten, winkels, restaurants en gezellige terrassen aan het water heeft het centrum van Alphen alles wat u op loopafstand van uw woning zou willen hebben.

Graag geven wij u vooruitlopend op de vrijblijvende bezichtiging al een indruk van de indeling en afwerking:

Begane grond
De voordeur is te bereiken via de voortuin. Vanwege de breedte van het perceel is de voortuin niet zomaar een voortuin, maar stapt u echt een keurig onderhouden perceel op met combinatie van bestrating en groen. Op het perceel aan de zijde van de Ten Harmsenstraat bevinden zich daarbij twee parkeerplekken op eigen terrein. Aan de zijde van de Hooftstraat bevindt zich naast een deel van de zijtuin ook nog de toegang tot de garage/werkplaats.

Binnenkomend via de voordeur komt u een sfeervolle hal binnen. De statige open trapopgang, de lichte afwerking en de grote raampartij maken de entree een fijn thuiskomen. De vloer is daarbij afgewerkt met fraaie tegels welke afkomstig zijn uit het oude Academisch Ziekenhuis van Utrecht en in combinatie met de glas in lood ramen is de hal een sfeervol geheel. Vanuit de entreehal is er toegang tot een garderoberuimte, een praktische opbergkast, de (moderne) meterkast, een toiletruimte met vrijhangend toilet en handwasbakje, en een riante ruimte voor een kantoor aan huis of slaapkamer op de begane grond! Deze ruimte heeft veel daglicht door de aanwezigheid van drie ramen.

Vanuit de entreehal komt u vervolgens in een tweede hal die u brengt naar de woonkamer en de keuken. De mooie ruime L-vormige woonkamer is voorzien van een fraaie eikenhouten vloer afkomstig uit oude Franse treinstellen. De woonkamer is ingedeeld in twee zitgedeeltes. Een zitgedeelte aan de straatkant en een zitgedeelte aan de kant van de grote glazen schuifpui welke wegkijkt over de keurig onderhouden achtertuin. Deze zithoek beschikt over een verlaagd plafond met spots. Tussen de zithoeken is het eetgedeelte gesitueerd.

De keuken is opgesteld in een L-vorm en is voorzien van een fraai houten werkblad. De vloer is afgewerkt met de dezelfde tegels als in de hal en sluit mooi aan bij de uitstraling van de keuken.
De keuken beschikt verder over de volgende inbouwapparatuur:
– inductiekookplaat,
– afzuigkap,
– dubbele spoelbak,
– oven en
– koelkast.

Via de keuken kunt u de kelder in. De kelder beschikt over een enorme hoeveelheid bergruimte en heeft een hoogte van 1.80 meter. Twee kleine raampjes zorgen voor daglichttoetreding en ventilatie.

De tuin
Zowel via de keuken als vanuit de schuifpui in de woonkamer kunt u de fijne achtertuin bereiken. De tuin is een fijne combinatie van stenen en groen en heeft daarbij een rustgevende vijver. De ligging is op het zonnige zuiden, maar er zijn ook plekken in de schaduw. Er is een kas aanwezig, die verwarmd kan worden in de winter voor uw planten die niet tegen vorst kunnen. De tuin loopt door langs de zijkant waardoor u de tuin via de oprit weer kunt verlaten. Er zijn verschillende zitmogelijkheden en ook de berging is te bereiken via de tuin. Deze berging is voorzien van elektra en water en via deze berging kunt u vervolgens de garage bereiken. Hier vindt u ontzettend veel werk/hobbyruimte en kunt u via de openslaande deuren aan de voorzijde van de garage gemakkelijk de Hooftstraat op. Ook ideaal met de fiets of de motor! Boven de garage is ook nog een riante bergruimte te vinden.

Eerste verdieping
Via de trapopgang komt u op de eerste verdieping. De overloop op de eerste verdieping is net als de hal op de begane grond heerlijk licht en sfeervol. De overloop is afgewerkt met een keurige kunststofvloer en geeft u toegang tot vier ruime slaapkamers en een badkamer. Daarnaast is er een praktische vaste kast aan het einde van de gang.

De masterbedroom is gelegen aan de Hooftstraatzijde. Deze slaapkamer is een heerlijke ruimte vanwege de lichtinval, nette afwerking en een badkamer ensuite. Deze badkamer is in 2019 gerenoveerd, is keurig afgewerkt met strakke wanden en beschikt over een grote douchehoek, wastafel in meubel, vrijhangend toilet en designradiator. Daarnaast bevindt zich direct aan de slaapkamer een L-vormige vaste kastopstelling die ervoor zorgt dat u alle kleding netjes kwijt kunt.

De twee slaapkamers aan de tuinzijde zijn beide van prima formaat en worden thans gebruikt voor (langdurige) logés. Beide slaapkamers hebben toegang tot het balkon dat uitkijkt op de tuin. Het balkon heeft een breedte van 6 meter en is gelegen op het zonnige zuiden. Eén van deze slaapkamers heeft daarbij via een vlizotrap toegang tot de vliering. Deze vliering is met een breedte van ruim 14 meter en een lengte van ruim 6 meter gigantisch groot. Op deze vliering hangt de C.V.-ketel (Remeha, 2011) en staat de (zonne)boiler. Er zijn twee dakramen te vinden voor de lichtinval.

De vierde slaapkamer is gelegen aan de zijde van de Ten Harmsenstraat. Deze is keurig afgewerkt met dezelfde kunststofvloer als de andere slaapkamers en de overloop en heeft daarbij een vaste kastenwand. De slaapkamer heeft lichtinval van drie zijden en daarom is ook deze kamer ontzettend licht.

Tot slot vinden we op deze verdieping nog een badkamer. Deze badkamer is erg ruim en is op dit moment voorzien van een ruime douchehoek, vrijstaand toilet en wastafel in meubel. Daarnaast is er in deze badkamer plek voor de wasmachine en de droger. Deze zijn netjes weggewerkt onder het werkblad van de wastafel.

Bijzonderheden:
– Vrijstaande woning met liefst 197 vierkante meter woonoppervlak.
– Rustig gelegen, maar op loopafstand van het centrum
– Enorme hoeveelheid bergruimte
– Mogelijkheid voor kantoor aan huis
– Twee parkeerplaatsen op eigen terrein en een extra garage
– Kelder met een stahoogte van 180 cm
– Voorzien van aluminium kozijnen met dubbel glas
– Dak voorzien van 16 zonnepanelen uit 2013
– Energielabel C

Interesse in deze woning? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.
Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in de regio Alphen aan den Rijn en omgeving vindt u op Funda.

Deze informatie is met zorgvuldigheid samengesteld. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Mochten er onverhoopt onjuistheden staan vermeld dan wordt onzerzijds echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

  • 197 m2
  • 419 m2
  • 5

Kenmerken Ten Harmsenstraat 2

Overdracht

Vraagprijs€ 835.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte419 m2
Woonoppervlakte197 m2
Inhoud931 m3

Bouw

SoortHerenhuis
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1956
Dak typeZadeldak
IsolatievormenDakisolatie, Muurisolatie, Dubbelglas, HR glas
EnergielabelC

Indeling

Aantal verdiepingen4
Aantal kamers6
Aantal slaapkamers5
Aantal badkamers2

Maandlasten

Ligging Ten Harmsenstraat 2

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

108.915

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

32%

20% NL

34%

20% NL

34%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod