Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Rechtestraat 72 1483 BE De Rijp

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 1.000.000,- k.k.

Geweldig! Heerlijk ruim wonen (en meer) in dit beeldbepalende royale herenhuis in hartje De Rijp. Een werkelijk prachtig pand van 247 m2 met acht kamers, twee badkamers, een wijnkelder en een heerlijke zonnige diepe tuin die grenst aan het vaarwater van natuurgebied ‘De Eilandspolder’. En dat met Energielabel B en op 30 autominuten van centrum Amsterdam.

Dit is nog maar een kleine greep uit wat dit beeldbepalende pand met hedendaagse gemakken te bieden heeft.

De indeling is als volgt: Via de fraai betegelde hal loop je rechts de voorkamer in via de openslaande glas-in-lood-deuren. Deze is heerlijk licht en zonnig en heeft een prachtig ornamenten plafond en fraaie houten vensterluiken voor de hoge ramen. Dit gedeelte is met een kleine aanpassing ook apart te betreden en te gebruiken als praktijkruimte, kantoor aan huis, vul maar in.

Tussen de voorkamer en de zeer riante achterkamer vind je de inpandige berging en grote (wijn)kelder. Hier bevindt zich een zee van opbergruimte.

De beeldschone tuingerichte woonkeuken of desgewenst leefruimte van 55m2 heeft wederom een fraai ornamentenplafond en drie paar openslaande deuren naar het terras. De keuken is gerenoveerd in 2022 met nieuwe fronten en diverse nieuwe inbouw apparatuur als vaatwasser, twee koelkasten, vriezer. Ook is er een Quooker en dubbele spoelbak. Het enorme kookeiland (1.20 x 2.80cm) biedt een fantastische plek om gasten te ontvangen.

De diepe zonnige tuin met een oase aan groen heeft verschillende terrassen, een schuur voor tuinspullen en fietsen en een hardhouten vlonder met botentrap. Je kunt er genieten van de zon op een van de terrassen of van de schaduw onder de monumentale Esdoorn.

De semi-vrijstaande woning is drie laags en op elke woonlaag tref je comfort. In totaal zijn er maar liefst zes ruim bemeten slaapkamers (waarvan er een wordt gebruikt als walk-in-closet) en twee badkamers aanwezig. Beide badkamers zijn voorzien van separate douche en ligbad, waarvan één ligbad tweepersoons. De badkamer en suite op de eerste verdieping is tevens voorzien van vloerverwarming. Verder is op elke etage een toilet te vinden.

Door de huidige eigenaren is de kap in 2022 volledig gerenoveerd en geïsoleerd. De fraaie monumentale philibertspanten die zich op deze derde verdieping bevinden lijken op de ronding van een schip en zijn een mooi detail naast de prachtig ruim bemeten slaapkamers op deze volwaardige woonlaag.

Daarnaast zijn er een negental nieuwe Velux dakramen aangebracht, waardoor er veel natuurlijke lichtinval is en waar je leuk uitkijkt op de mede-monumenten in de buurt, de kerktoren en de weidse Eilandspolder.

De Rijp is een schilderachtig dorp met een karakteristiek dorpscentrum en wordt omgeven door uitgestrekte polders en waterwegen. Er zijn busverbindingen naar Alkmaar, Purmerend en Amsterdam Noord (met aansluiting op de Noord-Zuidlijn). Met de auto rijd je binnen vijf minuten naar de A7 en binnen een half uur naar centrum Amsterdam of in twintig minuten naar Alkmaar of Purmerend.

Op loopafstand van de woning treft u sportfaciliteiten (voetbalvelden, tennis/padel park en sporthal, een sportschool, natuurspeeltuin, twee basisscholen, kinderopvang, kinderdagverblijf, huisartsenpraktijk met apotheek en een winkelcentrum met bakkerij, slagerij, drogisterij, supermarkt, kledingzaak, kapsalons en bloemist. In het centrum zijn meerdere goed aangeschreven horecagelegenheden (5 restaurants), en er is een lunchroom, koffiebar, ijssalon en pizzeria.

Bijzonderheden:
-Wasmachine en drogeraansluiting zijn zowel op de parterre als op de tweede etage aanwezig;
-Volledig gerenoveerde kap;
-Energielabel B;
-Mogelijkheid om zonnepanelen en warmtepomp te plaatsen;
-Gemeentelijk monument;
-Achterom naar tuin en schuur (deels inpandig);
-Ruime inpandige berging en grote bergzolder, eventueel te gebruiken als fietsenstalling.

  • 247 m2
  • 320 m2
  • 6

Kenmerken Rechtestraat 72

Overdracht

Vraagprijs€ 1.000.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte320 m2
Woonoppervlakte247 m2
Inhoud1.030 m3

Bouw

SoortHerenhuis
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1869
Dak typeSamengesteld dak
IsolatievormenVolledig geïsoleerd
EnergielabelB

Indeling

Aantal verdiepingen4
Aantal kamers8
Aantal slaapkamers6
Aantal badkamers2

Maandlasten

Ligging Rechtestraat 72

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

108.373

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

29%

20% NL

33%

20% NL

38%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod