Skip to content

Te koop: woonhuis Scheprad 6 6852 BT Huissen

Eggink Maalderink Garantiemakelaars
Neem contact met mij op

Verkocht

€ 269.000,- k.k.

  1. Home>
  2. Woningen>
  3. koop Huissen Scheprad 6

Op 10 minuten fietsafstand van Arnhem centrum ligt in het tuindersstadje Huissen, in park ‘de Zilverkamp’ en in de gelijknamige wijk ‘de Zilverkamp’, deze verrassend ruime jaren 70 woning met een weelderig groene voor- en achtertuin, die beiden veel privacy bieden. De voorkant van het huis ligt in een hofje en aan de achterzijde komt alleen bestemmingsverkeer, hetgeen rustig wonen garandeert.

Wijk de Zilverkamp is landelijk onderscheiden vanwege haar grote diversiteit in bouwstijlen te midden van ruime groenvlaktes, zoals oude boomgaarden, voetbalveldjes, speeltuintjes en langgerekte waterpartijen. Het oude stadje heeft diverse basisscholen van onderscheiden signatuur waarvan er drie in het park zelf liggen, een ruim assortiment winkels en restaurants, een overdekt winkel- en sportcentrum, meerdere voetbalverenigingen, een manege, een tennisvereniging en dam- en schaakclub, een binnenzwembad evenals een natuurbad, diverse kerken en zangkoren en een mooi gelegen Dominicanenklooster met activiteitencentrum.

Ook beschikt Huissen met het Looveer over een continue veerpontverbinding naar de Achterhoek. In de directe omgeving zijn er natuurlijk de oevers van Neder-Rijn en de Linge.

Via de N325 is er een uitstekende verbinding met de A12 en via de A325 met de A15 en A50.

De sfeervolle woning aan Scheprad 6 heeft een eigenzinnig karakter en is beslist geen standaardhuis te noemen. Het huis bevat veel authentieke elementen, terwijl alle doorgevoerde aanpassingen zijn verricht met respect voor de oorspronkelijke bouwstijl en met het oog op duurzaamheid. Goedkope, snelle veranderingen, enkel ter verfraaiing gemaakt treft u in deze woning dan ook niet aan. In de loop der jaren zijn huis en schuur opnieuw gevoegd, is aan de ca 10 meter hoge achterzijde alle houtwerk door hardhout vervangen en zijn alle ramen van dubbel glas voorzien. Aan voor- en achterzijde werden onder in de muur naar de kruipruimte toe grotere ontluchtingsgaten gemaakt. In het huis zelf zijn onder meer extra ramen gemaakt en is er over de hele benedenverdieping en trap een massief eikenhouten vloer gelegd.

Bij binnenkomst word je gelijk verrast door de aanzienlijke hoeveelheid leefruimte en de aparte, speelse indeling. Zo staat de vaste trap met bordes bijvoorbeeld in de woonkamer en zijn er geen drie maar vier slaapkamers, allen met veel lichtinval hetgeen een prettige sfeer oplevert. De grootste slaapkamer kan ook zeer goed als praktijkruimte dienst doen.

Indeling:
Begane grond:
Via de besloten voortuin met haag, heesters, klimrozen en een hortensiaperk aan de voorzijde, bereik je de entree van de woning. In de lichte hal bevindt zich gelijk links van de voordeur de toiletruimte met een mooie, zwart-witte, antieke cementtegelvloer en een extra aangebracht raam.

De stoere, 30 cm brede, plankenvloer van massief eikenhout die in de hal begint, loopt verder door over de gehele benedenverdieping en op de trap en staat in mooi contrast met het vele fris witte schilderwerk van deuren en kozijnen, lambrisering en zijkanten van de trap.

De grote door-zon woonkamer heeft een speelse indeling door de hier aanwezige trappartij. Alle ramen aan de voor- en achterzijde bieden vrij uitzicht op de tuin. Er zijn leuke intieme hoekjes naar wens in te richten als bibliotheek, leeshoek of werkplek.

Aan de achterzijde van het huis bevindt zich een dichte, gezellige keuken, die vanaf het aanrecht breed uitzicht geeft op de zeer zonnige, aan alle kanten met een overvloed aan klimrozen begroeide achtertuin op het zuidwesten.

In de tussenmuur van keuken en woonkamer werd de boven de keukendeur bestaande raampartij fraai doorgetrokken. Indien gewenst kan op eenvoudige wijze deze, niet dragende muur in zijn geheel worden verwijderd waardoor een open keuken met kookeiland binnen handbereik ligt.

Eerste verdieping:
Vanaf de brede overloop zijn de drie ruime slaapkamers en de ruime badkamer te bereiken. Twee slaapkamers, waaronder de hoofdslaapkamer, liggen aan de hoge, zonnige achterzijde. De derde slaapkamer heeft daarentegen volop ochtendzon en ligt naast de badkamer. Deze grote overloop, thans in gebruik als bibliotheek, zou ook zeer goed als extra werkhoek kunnen fungeren. Het is ook goed mogelijk om hem in zijn geheel of gedeeltelijk bij de aangrenzende badkamer te betrekken.

De flinke badkamer heeft een ligbad, een tweede toilet en een brocante, vaste wastafel. Vanwege de ruimte is het goed mogelijk om hier een aparte douche te realiseren of/en een tweede wastafel te plaatsen. De brede raampartij maakt in combinatie met de betegeling met jaren 70 witjes, het witte sanitair en de lichtblauwe bad-ombouw deze badkamer tot aangenaam lichte plek gedurende de hele dag.

Tweede verdieping:
Via een vaste trap is de overloop op de tweede verdieping te bereiken, die zeer ruim van formaat is. Thans staan hier de wasmachine, de droger en een aantal bij het huis behorende kledingkasten en verder doet deze ruimte dienst als opslagplaats. De hoge nok biedt echter de mogelijkheid voor het maken van een vliering. Ook hier is een deel van de overloop gemakkelijk in te richten als werk- of hobbyruimte.

De zeer lichte, vierde slaapkamer is de allergrootste van de aanwezige slaapkamers en kan voor zeer vele doeleinden gebruikt worden, zoals voor een praktijkruimte aan huis. Ook is het heel goed mogelijk deze ruimte in twee slaapkamers te splitsen door een dakraam te plaatsen aan de voorzijde. Over de hele breedte is achter in deze kamer een houten wand geplaatst waardoor er achter dit schot een extra grote ruimte voor het opslaan van spullen in de dakpunt gemaakt is.

Exterieur:
De woning heeft een weelderig beplante voortuin, die aanvoelt als een extra(buiten)kamer en die ook aan de woning zelf veel extra privacy verleent. De indeling is symmetrisch van opzet en formeler dan de achtertuin. Centraal staat een perk met witte Annabel hortensia’s omringt door een haagje klimop. De straat wordt grotendeels aan het zicht onttrokken door een groenblijvende haag en aan beide zijden hiervan bevinden zich geurende rozen en veelal witte heesters, zoals boerenjasmijn en een witte vlinderstruik. Ook tegen de buitenmuur groeien geurende, roomkleurige en zachtroze klimrozen.

De achtertuin overtreft zelfs de voortuin in privacy met haar overvloed aan natuurlijke beplanting. Er staat een met pastelkleurige klimrozen en Clematissen begroeide Acacia, waar mooi licht doorheen sijpelt en die trouw fungeert als natuurlijk zonnescherm. Ook op zeer hete dagen is het hier goed vertoeven en blijft het zeer aangenaam op de slaapkamers van de bovenverdiepingen. De straat wordt aan het zicht onttrokken door een Ribeshaag waar veel wilde, zoet geurende Kamperfoelie doorheen groeit. Achterin de tuin staat een ruime, stenen schuur met een extra zoldertje, die ruimte genoeg heeft om bijvoorbeeld ook als atelier dienst te doen. Een houten hekje waarboven een met klimop en kamperfoelie begroeide rozenboog staat geeft toegang tot de straat aan de achterzijde van de woning.

De straatkant aan voor- en achterzijde van de woning biedt volop parkeergelegenheid, die voor iedereen vrij te gebruiken is. Zowel het Scheprad als de Wieken geven via een steegje direct toegang tot het park, waar kinderen vrij en veilig kunnen spelen. Voor sporters zijn er tal van oefeninstrumenten geplaatst en sportvissers vinden er hun plek aan het water. In het park zijn meerdere uit vrijwilligers samengestelde buurtcomités actief om onder andere de oude bongerds in goede staat te houden en honing van de aanwezige imker te koop aan te bieden. De Zilverkamp heeft bovendien haar eigen wijkvereniging en wijkblad.

Bijzonderheden:
– Verrassend ruime jaren 70 woning met veel originele elementen.
– Vier (mogelijk vijf) slaapkamers of praktijkruimte aan huis.
– Massieve brede eikenhouten plankenvloer op gehele benedenverdieping en trap
– In wc ruimte ligt een antieke, zwart-witte tegelvloer
– Diepe, weelderig groene voor- en achtertuin met veel privacy.
– Speelse indeling en veel lichtinval;
– Mogelijkheid tot eenvoudige realisering van open keuken met kookeiland.
– Mogelijkheid tot verdere uitbreiding badkamer.
– Ruime stenen schuur kan als atelier gebruikt worden.
– Dubbel glas in hardhouten deur en kozijnen aan hoge achterzijde.
– Verwarming en warm water via een cv-ketel (Intergas);
– Woning ligt in park met oude boomgaarden en waterpartijen.
– Centrum Arnhem op fietsafstand

  • 136 m2
  • 161 m2
  • 4

Kenmerken Scheprad 6

Overdracht

Koopprijs€ 269.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte161 m2
Woonoppervlakte136 m2
Inhoud456 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1972
Dak typeZadeldak
IsolatievormenDakisolatie, Gedeeltelijk dubbelglas

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers5
Aantal slaapkamers4
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Scheprad 6

Marktcijfers van Lingewaard

Gemiddelde verkoopprijs in Lingewaard

Landelijk gemiddelde: € 284.108,-

Gemiddelde vraagprijs in Lingewaard

Landelijk gemiddelde: € 306.808,-

Gemiddelde verkooptijd in Lingewaard

Landelijk gemiddelde: 24

Gemiddeld aangeboden in Lingewaard

Landelijk gemiddelde: 5824

Gemiddeld aantal verkocht in Lingewaard

Landelijk gemiddelde: 8759

Gemiddelde prijs/m2 in Lingewaard

Landelijk gemiddelde: 2.508